King of pop

Jeg har været til begravelse. Michael Jacksons selvfølgelig. Sikkert sammen med millioner milliarder af andre verden over.

Hmmm… måske er jeg sippet. Men var det ikke liiiige i overkanten til en begravelse? Jeg sad hele tiden med en forventning om, at han sprang ud af guldkisten, som var det en festlagkage og gav en omgang moonwalk. At det hele var endnu et eller andet stunt i Michael Jacksons besynderlige liv. Men det gjorde han så ikke. Han er skisme nok død så..!

Selvfølgelig er det naturligt med en mindehøjtidelig… men i den her form og på selve begravelsesdagen… nå, det er nok bare mig!!!

Jeg hæftede mig i hvert fald ved den dejlige musik, for det må man jo lade ham, trods hans mange mærkværdigheder… dygtig, dét var han!
.

Og så bed jeg mærke i den der basketballchokoladesukkermus Kobe Bryant (tv) – hold da op)

8 Comments

 • Line

  jeg synes, det var helt overdrevet og kvalmt – hele forestillingen. Og det stakkels barn på 11, der stod der og knap kunne presse en tåre ud, det var helt igennem underligt og alt for følelsesporno-agtigt. Jeg så kun meget lidt af det, det forekom mig at være mere et påtaget show end en begravelse. Meget amerikansk 🙂

  Men alt andet lige, så efterlader Michael Jackson sin fantastiske musik, der forhåbentlig vil leve videre i mange år.

  – og var der da ikke nogen, der ville hjælpe de arme Jackson-søskende af med deres kæmpe solbriller, de kunne da slet ikke se noget under forestillingen…. 😉

 • Jeanette Stage Pedersen

  Ventede faktisk også bare på at han enten sprang op af kisten eller kom ind på scenen 🙂 Det var rørende, især da Jes var helt menneskelig og tudede sammen med mig – og sikkert en masse andre.. Men også meget mærkeligt at være så tæt på i en så hård følelsesmæssig situation – ville måske have været mere passende at have ventet. Kunne heller ikke helt forholde mig til alle dem som kaldte på ham, for i “pauserne” mellem folk var på scenen var der næsten helt kirkelig stilhed – hvilket det vel på en eller anden måde vel også var – altså en offentlig begravelse???

 • Stine

  Anita: Jeg kunne heller ikke holde skribenten fra DR ud – og jeg er helt enig i dine betragtninger. Dog gjorde lige præcis den sætning indtryk fordi jeg var så enig selv.

  Jeg kan forstå at Jacksons forældre og søskende var der, men Michaels børn (specielt den yngste på 7) det var måske lige i overkanten. Men det havde selvfølgelig også været træls for dem ikke at have været med. Pest eller kolera.

 • Anita

  Stine – nu har jeg læst uddrag fra den skribents hånd og jeg må sige, at jeg til gengæld står helt af dér. For mig er det tekster med nogle unødvendige personlige holdninger fra en offentlig person (som skriver i DR’s navn). Havde det været en privat blog, synes jeg det ville se lidt anderledes ud, men sådan er jeg vist bare så sart (på dét område) 🙂

  Men vedkommende har ret. Det føltes på et tidspunkt alt for intimt og jeg følte, jeg kiggede på en udtrykt sorg, jeg ikke var inviteret ind i og som jeg intet havde med at gøre.

 • Anita

  Det har du helt ret i. Det skulle bare ikke undre mig, at han allerede er blevet begravet, men det kommer nok frem, hvis det er tilfældet. Det er jeg ret sikker på.

  Der vil altid være mindst een, som ikke kan holde sin kæft 😉

  Jeg tænkte iøvrigt også på, da en speaker sagde at dette var den største mediedækning i verdenshistorien, at vi jo også har langt flere muligheder for at dække det idag, end da fx. Elvis døde og så er det jo nemt nok at postulere…

 • Mette

  Jeg har haft den følelse siden hans død blev annonceret. Jeg troede ikke på det. Vel netop fordi hele hans liv har været så besynderligt.

  Selvfølgelig skal der være plads til mindehøjtideligheder – og det her bliver med garanti heller ikke den sidste. Jeg mener bare, at man plejer at se den slags efter begravelsen og ikke til den!

  Jeg er overbevist om at du har ret, Anita – den kiste var tom og han er allerede begravet. Spørgsmålet er så om det havde være nødvendigt den stod der og signalerede netop “begravelse”.

 • Anita

  Arj hvor er det sjovt, Mette, for jeg sad lige præcist også og ventede, at det hele bare var et stunt af en art og at han havde taget fusen på os alle. Men det var det så ikke, nej.

  Men jeg synes det var en rigtig smuk mindehøjtidlighed. En begravelse var det nok næppe, selvom jeg har en fornemmelse af, at de måske har puttet ham i jorden i stilhed og at kisten på scenen var tom – men det er nok også bare mig 😉

  Jeg har de sidste dage vekslet mellem at synes, det er lige lovlig stort sat op det hele, men samtidig så var han jo også så stor en megastjerne, at hans dødsfald umuligt ville kunne gå stille af sig. På denne her måde har de kunnet styre slagets gang, tror jeg. Der var millarder (iflg. tekstbokse på skærmen), som sagde Farvel til ham idag på hver sin måde.

  Det har alt i alt været et par okay timer, synes jeg 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *