Kirkeskat – nej tak!

Kirkeskat er en valgfri skat, som 83% af danskerne betaler. Sammen med et stort statsligt bidrag dækker kirkeskatten udgifterne for den danske folkekirke. En typisk person med en indtægt på 340.000 kr. om året kan spare 155.000 kr. i løbet af sit liv ved at melde sig ud af folkekirken.

…og hvorfor dog støtte og betale til en “forening” som man i bund og grund er fuldstændig uinteresseret i.

Nej vel, så nu har jeg taget første skridt til at få mig meldt ud!

.

8 Comments

 • Gitte

  En sidste vilje behøver jo ikke at være slavisk. Man kan jo evt. nedfælde, at man i bund og grund er ligeglad :o)

  Jeg har selv lavet donorkort, livstestament og sidste vilje, givet kopi til flere i familien, så hvis (gud forbyde det 😉 )der sker mig noget, så er de i det mindste ikke i tvivl om, hvad jeg ønsker..

  Har desværre selv stået i situationen, hvor min bror og jeg har skulle tage stilling, og selv om vi havde en klar mening, er det ubehageligt når man ikke har en klar fornemmelse om, hvad den pågældende vil/ville ønske.

 • Mette

  Du har sikkert ret Rikke – jeg mener bare, at jeg ville være ked af at have truffet beslutning som Nanna ville føle sig forpligtet til at følge, uagtet at hun måske havde behov for noget andet…men det er da klart noget, jeg vil tænke over at få snakket med hende om så kunne vi “bestemme” noget i fællesskab!

  Nu har jeg så heller ikke lige aktuelle planer om at tage herfra – selvom jeg jo desværre har været tæt på!

 • Rikke

  Hmm. Jeg vil egentlig hellere vide, hvorfra de har det der med “en typisk person med en årsindtægt på kr. 340.000”, for det er altså ikke helt gennemsnittet der hvor jeg kommer fra.

  Men Mette, jeg tror faktisk Karin har ret, at det er en god ide at tage stilling til hvordan man skal herfra. De efterladte har det svært nok i forvejen, til at de oveni også skal tage stilling til det praktiske. Og husk, Nanna kommer til at stå alene med det hele, i hvert fald som verden ser ud lige nu.

 • Mette

  Det tror jeg, at jeg vil lade være op til min datter, som er den der skal leve videre med det… jeg har ikke nogle specielle ønsker i den retning.

 • Karin - Abildjyden

  Velkommen i klubben. Jeg tog skridtet på min 18 års fødselsdag. Altså i 1977. Du skal være forberedt på et obligatorisk spørgsmål når du fortæller om din beslutning.

  Hvordan skal vi forholde os når du engang stiller dine træsko.

  Husk skriv det ned hvordan du vil have det. Sørg for det ligger sammen med dine vigtige papirer, og helst flere steder. Jeg taler af erfaring.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *