Klægen – sommerens plage nr. 1

Der er åbenbart ikke er ret mange der kender klægen, jeg har i hvert fald fået flere spørgsmål om, hvad det er for en fætter. Kan jeg ud af det konkludre, at det kun er lige der, hvor jeg opholder mig den findes 🙁

Regnklæg - som er den type jeg slås med

Uddrag fra “Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet – læs mere her

Klægernes bideteknik er langtfra så elegant som f.eks. stikmyggenes; klægerne hugger simpelthen et trekantet hul i huden med deres skarpe munddele og sutter så det udflydende blod op. Biddet er ret smertefuldt og giver hos nogle anledning til kraftige hævelser.

11 Comments

 • Marianne

  STIK A’ – AFTER STIK SPRAY Købt i Aldi 20-30,-kr
  Lindre efter et par min. og ubehalig væskefyldt hævelse undgåes. Har brugt det på 6-7 bid de sidste par dage – og undgået langvarig hævelse og kløe.
  -Værd at forsøge……

  • Mette

   Der er faktisk mange der forveksler den med en bremse, men de er en helt anden familie og bremser er desuden ikke blodsugere…

   Men uanset er de smadder ubehagelige for både mennesker og dyr!

 • Katja Skipper

  Hej !

  jeg bor i Oure, og her har de valgt at bosætte sig… Jeg er volsom plaget af de bid de påfører mig.
  Jeg har haft held med et middel der hedder XYLOCAIN det købes i håndkøb..

  katja

 • Mette

  tinamar – vi har med held brugt den samme beskyttelse, som vi bruger til hesten, men det er desværre ikke særligt vellugtende så det er nok ikke noget man har lyst til at smøre sig i hver dag 😉

  For at mildne hævelsen og tage kløen bruger vi med succes Benadryl. Det er et antihistamin og kan købes i håndkøb på apoteket.

 • tinamar

  jeg bor på ærø, og hvis der er blinde fluer i nærheden finder de altid mig. og jeg er ret allergisk overfor dem, forslag til hvad man kan gøre for at holde dem væk eller mildne deres bid er altid velkomne. kh tina

 • Mette

  Det udtryk kender jeg godt – men den er faktisk ganske fint seende – se bare her:

  Klæger kaldes af og til for blindbremser eller blinde fluer, fordi de er svære at jage væk, når de først har sat sig til rette for at spise. I virkeligheden er deres øjne meget udviklede, og klæger betjener sig i høj grad af synet, når de skal finde frem til deres bytte. Nogle arter flyver helt lydløst, mens andre tydeligt kan høres, når de kommer flyvende.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *