Ravselvorn

Jeg er stadig ikke helt på toppen. Det værker i hele kroppen og i hovedet, og efter Nanna og jeg havde været en tur i City Syd ved middags tid, gik jeg i koma på sofaen. Jeg føler mig ikke sådan decideret syg, men jeg er da bestemt heller ikke så frisk som jeg plejer – jeg er ravselvorn, som man siger i min familie.

Ravselvorn er ældre vest- og nordjysk betegnelse, der kommer af “ravs”, fra islandsk rakur, der betyder (hav)gus, fugtig, væde, tåge. Kan sammenholdes med det gamle ord ildevorn, der betyder svagelig, dårlig, ilde stedt. Ravselvorn bruges i betydningen om personer, der føler sig utilpasse og utidige, fordi de har sovet for lidt eller er dårlige ‘dagen derpå’, eller om en utilpashed der kan være optakten til forestående sygdom.

Nanna er gået i gang med at lave mad, så jeg ligger bare videre…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *