Sommerens plage

Så kom regnen endelig til Nordjylland – ikke noget der batter en helt masse, men lidt har også ret. Og så vidt vejrudsigten siger, kommer der mere de kommende dage. Måske kan græsset nå at blive grønt endnu.

En anden, mere plagsom ting, er også dukket op – nemlig regnklægen – og alt for tidligt i år. Den plejer først at komme midt/sidst i juli – mon det skyldes det varme tørre vejr?

Nu er det så slut med bare arme og ben i skoven og på marken. Jeg har læst mig til at gængse myggemidler også har en vis effekt på klægen – det er værd at prøve, selvom lugten af de midler ikke er alt for rar, men den er langt at foretrække frem for de smertefulde bid fra denne møgflue. Nanna hæver så meget af disse bid så vi et par gange har været ved vagtlægen med hende… engang er hun blevet bidt lige i knæhasen og hendes ben svulmede så meget op, at vi ikke turde andet end at lade hende tilse af en læge. I dag har vi antihistaminer klar – de tager både hævelsen og kløen!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *