Kaptajn Jespersen

Fordi Vodskov engang har huset, det man dengang kaldte en åndsvageanstalt, bor her stadig mange skæve personligheder. I dag er de “tossede” heldigvis ikke låst inde på en anstalt, men bor i mindre boenheder i skoven eller er flyttet ud i normale boliger rundt omkring i byen. Man kan møde dem over alt, de vinker fra bænken foran kirken,  råber “hej” himmelhøjt når man passerer deres hjem i skoven eller man kan møde dem i Brugsen, hvor man smilende og lettere forvirret bare kikker på, mens de går helt op foran i køen og begynder at lægge deres varer på båndet (køkultur er vist et ukendt begreb). Vi er vant til at se dem i bybilledet, de er accepteret med alle deres finurligheder, de hører til.

En anden skæv personlighed bor lige i nærheden af mit hjem. Han har været lærer på Vodskov Skole – idrætslærer vil jeg tippe. Året rundt og i al slags vejr, kan man se denne ældre fyr iført hvidt herreundertøj og på bare tæer lave kaptajn Jespersen gymnastik midt på fortovet foran sit hus på Tingvejen (som altså er ret befærdet)!!!! De første gange man ser ham, er man ved at vride nakken af led, de næste gange ryster man lidt på hovedet og nu er han også bare blevet en del af bybilledet. Her til morgen var det de små lette hop på stedet, jeg blev vidne til.

Det bragte smil frem på læben… jeg tror, det bliver en god fredag!

3 Comments

 • Lene

  Hahahahaha!!
  Ja gudskelov at Nanna ikke har ham til gymnastik 🙂

  Hun havde da vist nok i ham den gammeldags præst…

 • Mette

  hehe – du kan roligt regne med at billederne du ser for dig stemmer overens med virkeligheden – forestil dig så lige synet, når der er frost og sne… det er stadig i undertøj og bare tæer!!!

  For Nannas skyld er jeg glad for, at han ikke er lærer mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *