I Kongens København

Der var trommet til teamdag i hovedstaden, så jeg var oppe før en hvis mand fik sko på for at nå morgenflyveren fra Aalborg.

Kager, kunst og kærlighed kvæler al besværlighed

Vi skulle mødes hos La Glace til morgenmad og trods mine betænkeligheder ved at skulle med metroen ind til centrum gik det over al forventning. Jeg havde hentet appen ‘Dot’ og købte min billet der. Nemt. Jeg fandt aldrig ud af, om jeg skulle tjekke ind som de med rejsekort, men jeg gjorde det ikke og jeg rejste begge veje uden at blive antastet.

Jeg var ikke voldsomt imponeret af La Glace. Bevares, morgenkagerne var virkelig virkelig lækre, men jeg tror bare, at jeg havde forventet noget mere. Af både morgenmaden og stedet. Men så har jeg prøvet det.

Led, Gud, den rette lære og retfærdighed ind i kong Christian IV’s hjerte.

Sådan står der i den gyldne rebus øverst på rundetårn.

Her var jeg anderledes imponeret og blev fyldt med en slags ærefrygt da vi gik op ad sneglegangen.

Det er bygget i 1642 og tænk på alle de historiske personer, der har gået lige netop her.

H.C. Andersen var f.eks. fast besøgende i universitetsbiblioteket som lå over Trinitatis kirken og havde adgang via Rundetårn.. Den russiske Zar, Peter den Store, har redet op i tårnet og gad vide om ikke flere af de gamle konger også har bevæget sig op i disse gange.

Funfact
Ole Rømer, datidens store videnskabmand, ville i 1690 undersøge, hvor meget en mand kunne arbejde og derfor lod han to mand løbe op op og ned af sneglegangen 60 gange.

Jeg synes én gang var rigeligt.

Tårnet havde to lokummer – hvor af det ene er bevaret. Her har Hr. Andersen sikkert også siddet med piben og overvejet, hvad der skulle komme efter ‘der var engang’.

Lokummerne blev nedlagt i 1921 og fra rummet under tårnet hvor affaldet blev samlet tømte man ni læs formuldet lort. Der har lugtet fantastisk på de lokummer. Eller noget.

Efter at have nydt en enestående udsigt fra toppen af tårnet gik vi i Tivoli, hvor vi havde en frokostaftale i Grøften.

Her har vi været flere gange på vores juleture og det er lige hyggeligt hvergang. Maden og øllen er god – og så kan man også møde nogle af de kendte, som man ikke lige møder på gaden i det nordjyske.

I dag var det Aqua Lene.

Jeg ved ikke, hvorfor vi to fra Aalborg ikke havde koordineret vores hjemrejseplaner, men i hvertfald skulle jeg hjem længe før min kollega.

Det passede mig nu fint. Ikke at rejse alene, men at komme tidligere hjem. Det bliver en meget lang dag, hvis man først skal med et fly ved 19-20tiden, som min kollega havde valgt.

Det betød så også, at jeg igen måtte kaste mig ud i at køre metro alene – og denne gang med skift undervejs.

Jeg kørte fra centrum i god tid. Troede jeg. Men der var sørme ikke meget ventetid i lufthavnen før chek-in startede.

Indflyvningen til Aalborg gik gennem Limfjorden og jeg fik det finest view af Hals på vejen.

Fire fridage vinker forude. Jeg trænger i den grad.

2 Comments

 • Mette L

  Det ser ud til at ha’ været en rigtigt hyggelig tur. Jeg har efterhånden lært, at Norwegian boarder før alle andre, for du har helt ret. Man bliver overrasket, hvis man ikke er forberedt på det. Til gengæld kommer de så også oftere afsted til tiden. Og la Glace… Jeg har været der én gang, til eftermiddagskage og varm chokolade før jeg vi fik børn (og datteren fylder 30 om en måned). Jeg var heller ikke helt imponeret, så nu er vi to 😉

  • Mette

   Vi landende før tid både ud og hjem. Jeg har jo fulgt med i nyhederne og havde været bange for store forsinkelser, men åbenbart helt ubegrundet.

   Det var en rigtig hyggelig tur. Vi ‘ser’ kollegerne fra København og Odense hver dag til vores morgenmøde, men fysisk mødes vi kun ca. en gang om året. Desværre. Vi hr det så rart sammen og jeg kunne ønske mig flere kolleger i hverdagen.

   Efter at have set tv udsendelserne om La Glace er jeg godt nok er skuffet. Lidt ligesom japanerne skuffelse over havfruens størrelse 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *