En genudsendelse

En snert af vemod rammer mig, når kalenderbladet viser 18. juni.

En dag hvor det normale med et fingerknips blev unormalt. Hvor det, der gav mening, forsvandt i et hurtigt ryk og kun efterlod simpel rædsel.

Rædslen er ikke længere en fast følgesvend, men en sjælden og faktisk velkommen gæst. Den prikker mig på skulderen og minder mig om, at intet er en selvfølge.

Heller ikke det liv jeg lever eller de mennesker jeg omgiver mig med.

Klichéen om, at vi kun har et liv, er ikke bare en banal tekst på en citatvæg, men den ubarmhjertige virkelighed. Den virkelighed, som også fortæller os, at vi ikke alle bliver givet det bedste eller det længste liv.

Jeg var heldig den dag for 10 år siden – de blodpropper, der ramte mig i ben og begge lunger kunne, med et fingerknips, have sat et punktum for mit liv.

Øjeblikket fylder mig med tænksomhed… passerer… og lægges bag mig endnu et år.

10 Comments

 • Elin Buus

  Du er så super dygtig til at tage billeder, nyder synet af dem…også af din kære hund, er selv hundejer……..kan sagtens sætte mig ind i din eftertanke, har netop selv 10 år efter blodprop i benet og æggestokkekræft….

  • Mette

   Som Gitte skriver længere nede: Livet er så skrøbeligt. Jeg tænker ikke så meget på det længere – kun lige når vi rammer denne dato ellers forsøger jeg at leve det liv der er godt for mig 🙂

 • Mette L

  Puha, Mette, og din dag falder så også sammen med min datters fødselsdag. Så 18. juni er ikke kun din 10-års dag med rædsel og prik på skulderen. I år rummer den også min start som mor for 25 år siden. Jeg er glad for, at du kom godt igennem det.

 • Rikke

  10 år, og jeg husker stadig bekymringen. Tillykke med de 10 år, og tak fordi du fik lov at blive ❤

  • Mette

   Jan stirrede vantro på mig da jeg til morgen sagde, at det er 10 år siden.

   Jeg har overhovedet heller ikke problemer med at genkalde mig hvert minut af dagen – det var så surrealistisk at blive ræset afsted i ambulance og derefter kørt gennem den maskine der sættes igang, når man ankommer på hospitalet. Ret effektivt når det gælder må man sige.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *