Dengang min far byggede sommerhus

Da jeg i søndags var med færgen sydpå lagde jeg vejen forbi Skagensgrund 2 i Egense.

Her byggede min far i 1975 det sommerhus, hvor vi holdt ferier og weekends i mange år.

Han filmede tilblivelsen med sit smalfilmkamera og selvom det nok ikke har interesse for andre end os, der har deltaget i byggeriet, så skal den alligevel med her.

Min far har ingen håndværksmæssig uddannelse, så jeg forstår stadig ikke helt hvordan han turde kaste sig ud i sådan et byggeri. Huset ankom som et samlesæt fra Sverige på to store lastbiler og så var det bare at gå i gang.

Det oprindelig hus er der stadig, men da det i dag er helårsbeboelse er det udvidet både her og der.

Det er en tidligere Hirtshals fisker og hans kone, der bor der nu. Han gik udenfor og kunne godt se, at jeg var nysgerrig. Vi fik en ordentlig sludder. Jeg tror, at han synes det var lidt sjovt at høre om tilblivelsen af huset og for mig var det rart at se, at nogen fortsat værdsætter min fars arbejde og holder det i så fin stand.

Egense ligger syd for Hals lige på den anden side af Limfjorden. Når vi var i sommerhus tog vi ganske ofte turen til Hals og det kendskab vi fik til byen dengang er helt sikkert grunden til, at mine forældre for 22 år siden valgte at slå sig ned her og siden trække det meste af familien med sig.

7 Comments

 • Pernille

  Hyggeligt at få lov at kigge med.
  Min far havde bygget et skab, da han kom i kontakt med en mand, der havde bygget et helt hus – det kan jeg også tænkte min far. Og sådan gik det til (lyder historien) at mine forældre byggede hus først i halvfjerdserne 🙂
  Jeg får lyst til at kigge billederne fra dengang igennem igen…

 • Dorthe lige om hjørnet

  Den brune trøje med hvid kant og slids, bragte også lige mig tilbage til teenage-tiden (jeg er årgang 1961) 🙂

  • Mette

   Det er min veninde Birgitte der har den på, men så vidt jeg husker er trøjen min. Jeg mener, at det er en min søster har strikket den til mig.

 • Inge V.

  Hej Mette

  Herlig lille film. Tøjet bragte mig lige en tur tilbage til teenageårerme. Ret hyggeligt, så filmen kan også glæde andre end dem, der var med til at bygge sommerhuset.

 • Mette L

  Min far kørte lastbil og hentede netop sommerhuse i Sverige, så jeg måtte lige kigge på din film 🙂 Men så vidt jeg kan regne, så var han stoppet i 1975, og det er heller ikke hans gamle lastbil, der er med i filmen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *