Mere strik

Sorgenfri Jakke fra Indiblomst strikket i Sandnes Sunday og Knitting for Olive Soft silk mohair.

En enkel og let forståelige opskrift. Ny teknik for mig var aflukningen med icord i vrang og dobbelt rillekanten ved knapstolperne, teknikker som giver en fin og fast kant.

Modellen findes også i en rigtig sød slå-om variant, men jeg synes det mest er til de helt små og ikke til en 1 årig, som denne er strikket til.

Af resterne har jeg strikket en Lillebjørn hue fra Knitting for Olive. Den er så fin, men jeg er lidt skeptisk over for pasformen på den model. Kilen i nakken virker lidt klodset synes jeg.

Teddy Pants’ene har været færdige længe, men manglede tryklåse og broderi. Også det har jeg fået klaret i weekenden.

Det er så sød en model, men skal jeg strikke dem igen bliver det med knaphuller og knapper ved skulderen.

Disse er strikket i Sandnes Sunday. Til de små modeller er det et lækkert garn, der findes i rigtig gode farver og selvom om det ikke er superwash behandlet kan det vaskes i maskinen – noget jeg tænker, at en nybagt mor med rigeligt om ørene vil sætte pris på.

På pindene er noget til mig selv – det første meget meget længe. Det er endnu en Anker Cardigan My size – den 4. af slagsen. Denne gang i en lys meleret lilla. En helt ny farve i min garderobe, men jeg har et par småblomstrede kjoler, som vil passe så smukt under… og så har jeg set at det bliver en af forårets farver.

Jeg er glad for modellen med rib bærestykket. Den sidder pænt og så kan den strikkes i Rauma Finull, som jeg er ret vild med.

Når den er færdig, er garnlageret nedbragt med 8 nøgler 🙂

6 Comments

 • Elisabeth Hess

  Hej – jeg skal netop i gang med at strikke varianten med knapperne i siden, men jeg forstår ikke helt opskriften – der står at de første og sidste 5 masker altid er i rillestrik, alligevel er der også dobbelt rillestrik? Det giver ikke mening – har du en enkelt forklaring?

  • Mette

   Hej Elisabeth

   Du skal strikke de to første masker af rillekanten helt normalt og slutte med dobbelt rillestrik over de sidste 3 masker.

   Det er sådan en lidt lækker detalje, men du kan også bare strikke 5 almindelige masker. Det synes jeg også er pænt.

   Der er nogle rigtig fine og velsiddende trøjer hun laver hende Indiblomst.

    • Mette

     Hej Stinne – farven er desværre udgået – så vidt jeg husker hed den ‘chinos grøn’. Mohairen er fra Knitting fra Olive og hedder FENNIKELFRØ – samme farve findes i deres merino, så jeg vil tro at de to sammen vil give et tilsvarende resultat.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *