Ulbjerg Klint

Søndag kørte iGo mod Ulbjerg Klint, som er en ca. 30 meter høj vestvendt klint med udsigt til Lovns Bredning, der er en del af Limfjorden. Klinten er en del af et ca. 200 ha stort, fredet område.

Der var flere, der havde fundet vej til stedet og det var lidt nervepirrende at køre ad den smalle grusvej med høje skrænter ved siderne uden mulighed at vige for en modkørende.

På klintens sydlige side strækker den Opretstående Kobjælde i tusindvis af blomsterhoveder mod solen. Et sjældent og betagende syn. De giftige og saften virker stærkt irriterende på hud og slimhinder. Den har derfor også tidligere været brugt til at fjerne vorter mv.

Det var min mening at køre omkring Løgstør og Nibe på vej hjem – men der sker ofte det, at den rute jeg vælger på gps’en ændres fordi den synes, at der er en lettere rute og ser man ikke bekræftelsen, så vælger den bare selv… således også i dag. Jeg fik derfor ikke besøgt hverken Løgstør eller Nibe i denne om gang.

Hundene var selvfølgelig med og helt oppe og køre over alt de nye dufte – og sammen med ophidselsen over gårsdagens fødselsdagsgæster er luften fuldstændig gået ud af dem. Jeg tænker de sover de næste par dage.

4 Comments

 • Karin

  Vidunderlig tur på en meget smuk søndag vejrmæssigt.

  Jeg har også udfordringer med GPS´en. Det sker jeg kommer til at vælge grusstier, mm. Selv når jeg skal noget i min egen by, hvor jeg ikke kender placeringen af gaden. Valgte jeg så at følge GPS´en slavisk, vil jeg kører på en vej med gennemkørsel forbudt, og et kæmpe hul midt på vejen. Det kaldes en buslinje, og kun lastbiler, traktore og busser er store nok. Vi andre ville kører i hullerne, og ja, de er ikke til at komme op af uden hjælp. Selvom jeg nu gennem knapt 4 år, har trodset GPS´eren, har den ikke lært vi kun kan dreje til venstre på det sted ved buslinjen, jeg trodser den hvergang.

  • Mette

   Ha ha – så slem er min GPS dog ikke, men den foreslår selv en kortere rute og det skal man så sige ja eller nej til – gør man ikke det, vælger den bare selv. Det giver af og til nogle udfordringer.

   Man kan så sige at man burde gøre sig fri af den og følge skiltene – min stedssans er bare helt håbløs og jeg kan fare vild på Bilkas p-plads.

 • Brian+Nilsson

  Nogen gange kan det betale sig at slukke gps’en. ;o) Kan anbefale en tur langs Løgstør havn og parkere ved Limfjordsmusset og herfra gå ud langs kanalen, hvor der også er nogle stier oppe på skråningen hvorfra der en god udsigt over kanalen.

  Ellers er Løgstør havn et fint sted at se solen gå ned eller nyde de lyse nætter! :o)

  • Mette

   Havde jeg slukket gps’en var jeg ikke kommet hjem endnu 😉

   Jeg ville gerne have været omkring Løgstør og med din fine anbefaling af havnen kører vi snart efter det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *