Restestrik og vask

For længe længe siden købte jeg noget Blackhill Højlands uld til en trøje til mig selv. Det var før jeg genfandt min strikkemojo og den endte ufærdig i en pose.

Garnet er ikke gået til spilde. En del af den endte i ‘Ribe‘ og nu er 141 gram af de sidste 162 gram omsat til en lille Bamsesweater strikket i to tråde. Desværre er den krøbet en størrelse i vask og bliver derfor ikke den julegave, som jeg havde tænkt mig. I stedet ryger den i mormorkassen og det er også fint.

Jeg mangler noget erfaring i forhold til uldvask.

Min vaskemaskine har et fint uldprogram (wool handwash safe) og det står bare og vugger blidt i maskinen. Jeg bruger Eucalan uldvaskemiddel og vasker på den temperatur, der er angivet på banderolen.

Alligevel oplever jeg, at de ting jeg har strikket i Merino nærmest vokser til dobbelt størrelse og nu denne her i lammeuld, som bliver mindre.

Jeg forstår det ikke helt…

2 Comments

  • Anne

    Merino bliver lidt slasket i vask, det kræver at man sådan skubber det lidt ind på plads, mens det ligger og tørrer. Jeg plejer at lægge det i rette facon på et stort badehåndklæde og så rulle det ind i den første del af tørreprocessen. Aldrig hæng det op, det trækker sig helt ud af facon.

    Lammeulden puffer op, når den vaskes, i alle tilfælde når det som Blackhill er uvasket. Det får det strikkede til at få et andet udtryk og måske også trække sig lidt sammen. Derfor er det ekstra vigtigt at lave en lille strikkeprøve og lige vaske den igennem, bare i hånden og så lade den tørre, før du måler den.

    Jeg vasker altid i maskinen og hvis jeg sætter den på rette program *host-host* så klarer det strikkede det helt fint.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *