Udsigt til mandagsfri og siden sidst

Næste gang jeg skal på job på en mandag er engang i august.

Det er svært at få armene ned.

Jeg elsker min selvbestaltede ‘senior ordning’, som mine kolleger ynder at kalde den. Reelt er det blot en af mine ferieuger som jeg deler i fem og lægger umiddelbart før mine 14 dages sommerferie.

At nøjes med 14 dages ferie er uforståeligt for nogen, men sammen med de 5 lange weekends og 5 korte arbejdsuger, som ligger lige op til, synes jeg, at jeg har den skønneste lange sommer.

Foråret har været tungt at komme igennem og jeg må erkende, at jeg denne gang ser ekstra meget frem til de ekstra fridage, hvor jeg ingenting SKAL, hvor jeg har tid til at samle op på alt det jeg har forsømt den sidste tid… haven og huset og ikke mindst mig selv. To dødsfald med så kort tid imellem satte alt på standby, men nu er det sidste punktum sat og det er tid til at gøre noget for sig selv og også til lade sorgen over at miste begge mine forældre indfinde sig.

Udover det har den sidste tid bl.a. budt på

 • IKEA loppemarked hvor Poden og jeg havde en bod og kom af med en god bunke at det der gemmer sig i skabene.
 • Bofællesskab. P og jeg har leget med tanken om at flytte sammen i et minikollektiv (i en kæmpe lejlighed). Det er hyggeligere end at være helt alene OG så er der jo også penge, at spare ved at dele udgifterne. Det bliver sikkert ved tankelegen, selv om jeg er ret overbevist om, at vi sagtens kunne få det til at fungere. Vi er lige introverte og gode til at passe hver vores. Derudover knevrer vi ofte i telefon i timevis og det kan vi lige så godt gøre over et glas vin eller en god middag.
 • Askespredning. Som min far ønskede det er hans aske spredt i vandet på hjørnet af Limfjorden og Kattegat.
 • Lønforhandling. Positivt tjek til det!
 • Jubilæum. I sidste uge var det 11 år siden, at  jeg blev ramt blodpropper i det ene ben og begge lunger!
 • Arvesmykket. Min mors ring (billedet) har været en tur omkring guldsmeden. Den er lavet et nummer større og sidder nu på min ringfinger. Jeg sender hende en kærlig tanke hver gang blikket falder på den.
 • Strik. Jeg strikker på 2. ærme af min sunday sweater. Jeg håber så inderligt, at den bliver så rummelig, som jeg bedst kan lide en sweater, der skal bruges til traveture eller på en kølig aften.
 • Lydbøger. Jeg har læst Puk Elgårs Se mor jeg danser. Camilla Läckberg Det gyldne bur. Søren Baastrup En djævel i den lyse nat. Anne Mette Kirk Knust. Elsebeth Egholm Jeg finder dig altid. Christian Frost Gud er bare hund stavet bagfra. Lige nu er det Christian Frost Araberen der var hvid som sne, der er på læselisten.
 • Podcast. Jeg har hørt en del Finnsk Terapi på Radio27syv. Finn Nørbygaard (som ikke bare er sjov, men også er uddannet samtaleterapeut) i en times samtale med kendte og aktuelle danskere. Der er mange fine og interessante samtaler at hente her.

Og skal vi så ikke få sluttet denne sidste arbejdsmandag…

2 Comments

 • Deborah

  Kan godt forstå du ser frem til noget tid til dig og dit. Jeg har også talt med en veninde om det med et “oldekolle” sammen. Men nu har hun fundet sig en kæreste. Jeg tror, man skal tænke sig rigtig godt om. Det er jeg også sikker på du gør, men samtidig er jeg sikker på, at terori er meget anderledes end praksis……..

  Med hensyn til bøger, har jeg lyttet alle Christian Frost’s bøger. De er alle gode synes jeg og hans leg med titlerne er ret sjov faktisk.

  Jeg vil også gerne lytte Puk’s bog, men den er ikke kommet på Nota endnu. Til gengæld er hendes bror’s, så det kan være, det bliver den først. Lige nu er det “Jordens Søjler” af Ken Follet

  • Mette

   Hvis boligen er indrettet fornuftigt tror jeg sagtens, at det kunne lade sig gøre. Vi har kigget på en (alt for dyr) lejlighed med to store værelser og to badeværelser – og så fælles stue, køkken og terrasse. Vi arbejder på forskellige tidspunkter og stortrives i hinandens selskab, så jeg er ret sikker på, at det ville være langt nemmere end at leve sammen med en kæreste.

   Jeg kunne godt lide dele af Puk’s bog. Historien om hendes barndom er godt fortalt, men alt det indianer halløj kunne hun godt have droppet for min skyld 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *