Der er kun en ‘model’

Vi mødte to unge mennesker med hver deres hund i hundeskoven i går. Den ene var en Fransk Bulldog, men med en kropsbygning og størrelse som var meget forskellig fra Bobs.

Den ene siger og peger på Bob, “hvis jeg skal have en Fransk Bulldog skal den se sådan ud“. Bulldoggens ejer svarer “ja ja, men der er ligesom to modeller af den Franske Bulldog og min er den sporty type“.

Øh nå… det er helt nyt for mig at der er forskellige typer – og jeg er ret sikker på, at det samme vil det være for FCI. Nogen må have bildt hende en historie på ærmet.

Var det tilfældet ville Bob kunne vel sagtens beskrives som en miniatureudgave. I hvert fald forveksles han ofte med en hvalp… hvilket måske er meget godt, da jeg kan bruge det som en undskyldning for hans pjattede opførsel.

Han er 31 cm i skulderhøjde og vejer kun 10,5 kg, men selvom han hører til i den mindste ende holder han sig fint indenfor hvad racestandarden foreskriver:

Jeg er i øvrigt begyndt at overveje om Bob skal være storebror… der er jo en del ventetid på det skidt, så jeg bør vel begynde at kigge mig omkring 🙂

3 Comments

 • Rikke

  Det ville da være dejligt med endnu en buller i huset, og skønt med en legekammerat til Bob ?. Men for søren, hvor skal man tænke sig om, både med hensyn til ‘type’ og opdrætteres seriøsitet. Og hvor er det let at blive fristet ? Selv med mine mange års erfaring, så skal jeg virkelig sidde på mine hænder lige nu efter Livas alt for tidlige farvel.

  • Mette

   Du har ret og jeg vil helt sikkert kontakte Bob’s opdrætter og spørge hende til råds. Har hun ikke selv hvalpe er jeg ret sikker på, at hun kan fortælle mig hvor jeg skal købe og måske vigtigere ikke købe.

   Måske skulle du overveje den mini bullterrier næste gang, som du har talt om i årevis 🙂

   • Rikke

    Det er en mini bullterrier der er på tapetet her, men de er ikke lette at opdrive når man er så kræsen som jeg er. Det er Tyskland der lokker, og der er kun ganske få opdrættere der har fundet nåde for mit blik. Men jeg blev taget lidt på sengen, for jeg havde jo regnet med/håbet på det var langt ude i fremtiden jeg skulle have gang i det projekt. Nu skal der lige skabes nogle kontakter, og ting tager tid. Jeg er jo på udebane her 😉
    Fornuftigt af dig at kontakte Bobs opdrætter, så hun kan pege i en fornuftig retning, hvis da ikke hun selv har noget på bedding. Hun ved jo hvad du står for, og en anbefaling er aldrig dårlig 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *