Den, der lever stille

Jeg har ikke tidligere læste noget af Leonora Christina Skov, men kan ud af “Den, der lever stille” forstå at hendes forgående bøger kredser om samme tematik: forældre, der ikke formår at elske deres børn.

I “Den, der lever stille” er det Leonora Christinas egen opvækst, der er skildret.

Det er en stærk fortælling om en ensom pige fra Helsinge, som higer efter sine forældres kærlighed… bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende.

Men det kan de ikke. Og først da Christina flytter til København, skaber sig en tilværelse som litteraturstuderende, springer ud af skabet og genskaber sig selv som forfatteren Leonora Christina folder pigen det liv ud, som hun så pænt havde foldet sammen og pakket ned i sit kladdehæfte.

Jeg hører bogen på Mofibo og den er oplæst af Leonora Christina selv – det giver en ganske særlig oplevelse at høre hende læse sine egne ord.

Det kan varmt anbefales.

2 Comments

 • Karin

  Den står på min liste over bøger jeg meget gerne vil læse, tak for flere stjernedrys, måske rykker den op på listen.

  Jeg skal have den fysiske bog i hånden, måske skulle jeg på et tidspunkt lære mig selv det med lydbøger.

  God fornøjelse

  • Mette

   Jeg hører lydbøger når jeg kører bil, går tur, arbejder i haven, gør rent, strikker eller på anden måde beskæftiger mig med noget. Jeg kan ikke ligge på sofaen og lytte – så vandrer tankerne 100 steder hen og jeg lytter ikke længere efter ordene.

   (jeg vil også meget gerne læse papirbøger – men skal lige samle mig sammen til at få lavet et par læsebriller :-))

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *