Lidt historie

Det kan nok ikke overraske nogen, at der er gået Fransk Bulldog i den. Jeg er meget spændt på om racen vinder mit hjerte på samme måde som Bordeauxen har gjort, men er det ikke sådan, at alle synes de har den absolut bedste hund og at de har ret?

Jeg fandt lidt historie på den lille bulldog, som første gang blev stambogsført i 1885.

Den lille bastante races geografiske ledetråd i navnet er faktisk vildledende. Den franske bulldog burde nemlig rettelig hedde Den engelske bulldog. Racen har nemlig sine rødder i det engelske.

Den franske/engelske bulldog tog springet over kanalen sammen med blandt andet engelske kniplingshåndværkere. En del af dem udvandrede på grund af arbejdsløshed under den industrielle revolution (18-tallet) til Frankrig, hvor der stadig var efterspørgsel efter deres færdigheder. Nogle af kvinderne medbragte deres hunde, som hurtigt vandt franskmændenes hjerter, og snart var den tidligere anglesaksiske hund mere populær i Frankrig end i England.

Den franske bulldog blev endda den uofficielle favorithund for de franske prostituerede i fin de siècle-periode (før og efter år 1900). Lige siden har Frankrig været racens hjemland. Det var her i det franske, at hunden fik sit navn: “Bouledogues Français” eller franske bulldogs.

Man anslår, at kun 20% af den danske population af Franske Bulldogs er stambogsførte og jeg tænker, at det kunne være en af grundene til alle de problemer racen har. Jeg kiggede på Den Blå Avis i weekenden. Der er et hav af Franske Bulldogs til salg for det halve af hvad jeg skal give… hvor meget kontrol er der med den avl!?!

Den franske bulldog er i øvrigt en ‘moloss’ præcis som Bordeauxen – så det bliver lidt i familien 🙂

Der er nu 28 dage tilbage…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *