Must have

En anden af de ‘kugler’, der bare måtte med hjem var denne… for selvfølgelig skal hobbyfotografen have et glaskamera hængende på træet.

Den er også fundet i blandt Harrods kæmpe udvalg.

• • •

Jeg var omkring de to gamle i eftermiddag. Min far troede han skulle dø natten op til min mors fødselsdag i fredags, så jeg ville lige tjekke, at han ikke havde stillet træskoene i mellemtiden.

Det have han ikke.

Han så umådelig frisk ud, men mente dog ikke, at vi skulle bekymre os om julegave til ham.

Det er ellers sædvanen tro de to, jeg mangler at finde gave til. De to sværeste. I deres alder mangler man åbenbart ingenting, så jeg tænker, at det måske skal være noget de kan ‘indtage’. En kasse med gode sager. Og klejner. Min far ønskede sig klejner. Der har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt finde ud af.

Men måske skal jeg vente – hvis hans teori om, at han dør inden jul holder stik, så vil det jo være spild af krudt 😉

8 Comments

 • Karin

  Selvfølgelig er den “kugle” et must have 🙂

  Pyha, sikke en melding fra din far. Det vil dog ikke være forgæves at springe ud i at koge klejner, du kan jo finde dig en opskrift hvor de har en størrelse som småkage, og ikke vælge en norsk klejne. Den er og som et helt måltid.

  • Mette

   Jeg har vundet en Mette Blomsterberg bog som indeholder en opskrift på små klejner – dem prøver jeg.

   Vi tager ikke min fars meldinger så tungt – vi kender ham 🙂

 • Kirsten

  Fantatisk med ‘skæve juletræskugler’. Vi er næsten hvert år til julemarked i Berlin og har efterhånden en ret god samling.
  Åh ja det er svært med gaver når man kommer i den alder. Har samme problem med min mor, jeg tror jeg kopierer ideen og noget spiseligt, og trækker fabrikationen lidt, hun har det sidste år ikke troet hun overlevede weekenden?

  • Mette

   He he – sådan en svigermor havde jeg også. Da jeg mødte hende for 23 år siden var hun – iflg. sig selv – på gravens rand. Hun lever i bedste velgående endnu.

   Jeg kusker mine bedsteforældre blev glad for spiselige gaver, så det tænker jeg også vil falde i god jord hos mine de gamle.

 • Mette L

  Ska’ vi ikke håbe på, at han er lidt mere sejlivet end som så? Jeg synes, det lyder som en god idé med klejner i julegave til ham. Og måske et gavekort på en køretur ‘down memory lane’. Det vil min far elske, når han bli’r så gammel, at han ikke selv kan køre turen.

  • Mette

   Han er den sidste af 8 søskende – og han var endda den ældste. Han ender nok med at blive 100 🙂

   Han er næsten blind, så man kan desværre ikke fornøje ham med en tur af memory lane – ellers havde jeg gerne gjort det.

   • Mette L

    Mjo, jeg tror nu nok, det kan gøres alligevel. Han kan jo huske, hvem der boede hvor, og hvor langt der er imellem, så hvis han bare er lidt lige som min far, så vil bilens lyd og bevægelse og dine meldinger om at nu er I på den vej og drejer ind på den vej, sætte gang i rundvisningen om at derned boede Hans og deroppe boede Peter, som var så dum at…, og hvis du så fortæller, hvordan der ser ud, så er den hjemme 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *