Gider du at være gift med dig selv?

Sådan spørges der i introen til nogle nye programmer på tv2.

Man kunne stille spørgsmålet i andre sammenhænge.

“Ville du have lyst til at være kollega med dig selv?”
“Ville du gide at være ven med dig selv?”

Forsæt selv rækken…

Jeg tænker, at det er meget relevant at overveje spørgsmålet nærmest uanset hvilken relation man indgår i. Se på dig selv med andres øjne. Har du nogle sider, som du ikke ville kunne acceptere hos din partner, kollega, ven?

Det er kun dig, der kan ændre på de mindre flatterende sider hos dig selv.

Det kræver tolerance, respekt og rummelighed for hinandens forskelligheder, at indgå i en nær relation til et andet menneske.

Forskellighed er godt. Det er det, der gør os spændende for hinanden. Det er det, der skaber dynamik. Og jeg tror, at det er vigtigt at acceptere og rumme forskelligheden og ikke se den som noget, der skal partout overvindes.

One Comment

  • Catarina

    De spørgsmåle er i den grad relevante og man skal sørge sig selv om dem hele tiden og faktisk, har praktisere jeg det til hverdag, for nogle kampe skal man tage, men ikke alle. Når jeg er blevet sur, tænker jeg over hvorfor jeg blev sur og om der i det hele tager er noget at være sur over og hvordan jeg ville have det hvis det var omvendt. Det er sundt at tænke over egne handlinger og væremåde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *