Lørdag er blevet til søndag

Jeg flakkede lidt rundt på Stor Centrets og Ikeas fyldte p-pladser – uden på noget tidspunkt at parkere. Tanken om at gå ind nogen af stederne fik mig til at dø en lille smule inden i. Det var bare ikke en af de dage jeg magtede familien Danmark på lørdagsshopping.

Mine ærinder var ikke noget, der ikke kunne udsættes til en anden dag, så jeg vendte bilen og kørte til Hals, hvor resten lørdagen blev tilbragt med det og dem jeg holder allermest af.

• • •

Natten har været småkold og jeg har igen fundet vinterdynen frem. Søndagen ligner også langt mere den september vi kender med blade, der begynder at klæde sig i efterårsfarver, æbler, der snart er plukkemodne og temperaturer, der kræver en lun trøje.

Æblerne, som er af sorten Gråsten, har desværre igen æbleskurv. Det vil sige, at de er fyldt med sorte pletter. Det er kun et kosmetisk problem og æblerne kan sagtens spise. Jeg foretrækker at skrælle dem og fx. koge til mos. De vil selvfølgelig også være velegnede til juice, så jeg er på udkig efter en juicepresser på Den Blå Avis.

Jeg har ryddet lidt op i haven. Tømt krukkerne for visne planter, samlet nedfaldsæbler og fejet terrassen ren for visne blade og pindsvine hømhøm. Den lille pindsvine gruppe, som hver aften frekventere mad og vandskål på terrassen har helt tydeligt også brug for, at komme af med noget i den anden ende… jeg synes jo godt, at de kunne have så meget pli, at gøre det på græsset!

965a2800

Figentræet er jeg usikker på, hvad jeg gør med. Der er en del figener på, som  jeg tvivler på når at blive modne, men alene det, at det har sat frugt synes jeg er stort. Det er ikke ret stort og kan sagtens stå i en vindueskarm… men skal jeg hellere lade det står ude i vinter? Eller?

9 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *