Solkysten

Jeg forlod jobbet og storbyen med tunge regnskyer hængende over hovedet, men da jeg nåede Hals var himlen blå og solen skinnede.

Jeg gik en lang tur i vandkanten i bare tæer og nød, at uvejret endnu ikke var nået ‘Solkysten’. Der er gråt derude nu, uden det dog har affødt så meget som en dråbe vand.

foderpage

I carporten stod en pakke fra Vivara med lækkerier til fuglene i æbletræet. Store og små fedtkugler og kokosnødder med indhold af insekter og melorme.

Jeg har tidligere blot købt de billige, som man får i nakken alle steder, men er også brændt inde med dem. Fuglene i Hals er tilsyneladende bedre vant og gider ikke æde dem.

Den nye menu er til gengæld voldsomt populær og jeg nyder at se travlheden derude. Måske vil nogen hævde, at det ikke er nødvendigt at fodre nu, men jeg tænker, at fugle i haven ikke er det værste at ha’… jeg mener, de æder jo også en masse andre insekter, som så ikke generer mig.

3 Comments

 • Helle

  Mine fugle får solsikkekerner blandet med nødder og om vinteren får de hjemmelavede fedtkugler med div. fyld – de levner aldrig 🙂 men det billige har jeg opgivet for mange år siden, det er alt for dyrt i længden.

 • Susanne

  Det er nemlig lige nu de har behov for at man fodrer, de har jo unger det pipper på mad.
  Når vi hænger fedtkugler op her, så kommer alle slags fugle og henter til ungerne. Selv en spætte med ungen på slæb 🙂
  Men om vinteren fodrer vi anderledes, for fedtkuglerne hænger bare og rådner, der er hampefrø, solsikke og hørfrø meget mere populært 🙂

  • Mette

   Det skal jeg huske – desværre sviner det frø ad pommeren til, så jeg håber, at de vil mæske sig i fedtprodukter i min have og så svine med frø i naboens 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *