De flade næsers klub

Hans Nielsen var fra Aalborg og amatørbokser. Han er den hidtil eneste danske bokser, der har vundet guldmedalje ved de Olympiske Lege. Det gjorde han i 1924 i Paris og i dag har jeg holdt hans guldmedalje i hånden.

bokserepage

Jeg har tilbragt den hyggeligste eftermiddag i selskab med en flok af Aalborgs gamle byboksere. De flade næsers klub, kunne man kalde også dem. I hvert fald er det de færreste af dem, der kan prale af at have ret meget næsebrusk tilbage. Det var den herligste flok ældre/gamle mænd i højt humør og med så megen snak, at man skulle tro, at det var en strikkeklub fyldt med kvinder.

Om boksere er en speciel type mennesker eller om det er ‘opdragelsen‘ de får i klubberne, ved jeg ikke, men det slår mig hver eneste gang jeg er i selskab med dem, at de er usædvanligt varme, gæstfrie og omsorgsfulde. Jeg kommer udefra og skal blot udfylde en rolle som fotograf. Alligevel bliver jeg favnet og alle – både unge og gamle medlemmer – er opmærksomme på, at jeg også bliver en del af selskabet og føler mig godt tilpas.

bokserepage2

Det blev til godt 200 fotos, som nu er barberet ned til det halve (se dem her). De skal bruges til en fotobog, der gives til dagens deltagere som et minde om mødet.

Jeg er  bare glad for at kunne biddrage.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *