Kanalstien

20092015-1170
Østerbro

Da jeg i en fjern fortid frekventerede byens diskoteker og værtshuse var ‘Kanal Cafeen‘ ikke et af dem.

Det lå på hjørnet af Østerbro og Kanalstien, lige over for elværket, og tiltrak ludere, lommetyve, grønlændere og andre skumle typer… der stank af øl og kropsvæsker, og hvis gæsterne ikke sov, var de så fulde, at det kunne skræmme enhver ‘pæn’ Vejgård pige fra at nærme sig.

Jeg gik ofte forbi på vej hjem, men det var et af de steder, jeg hastede forbi.

Kanal Cafeen er nu lukket og i dag ligger den italienske restaurant, “CUPO” i lokalerne.

Da jeg var i Karolinelund i lørdags i forbindelse med arrangementet ‘Mød verden’, kunne jeg derfor for første gang slentre hen af Kanalstien og i området deromkring.

Kigget gennem det rødmalede hegn mod Langesgade og Brettevillesgade (øverst) afslører fine velholdte ejendomme og er en ret hyggelig del af Aalborg faktisk.

20092015-1170-3
Kanalstien

Skulle jeg engang igen bo i midtbyen, kunne det sagtens være her.

Tæt på centrum.

Tæt på jobbet.

Tæt på Poden.

Tæt Karolinelund, hvor der er mulighed for at få et stykke jord med plads til at dyrke gulerødder og krydderurter.

Tæt på Musikkens Hus, Nordkraft, restauranter og cafeer.

(sig mig engang… hvem er det, jeg er ved at overbevise om fordelene ved at bo i byen?)

5 Comments

 • Karin

  Skulle jeg engang tilbage til Aalborg for at bosætte mig, så ville jeg nok også vælge den bydel, det var også den vej jeg bevægede mig, når turen gik hjem fra Jomfru Ane Gade, eller hvad var det nu den hed, det var ind i en gård, nede ved Havne området, husker noget med nogle trapper, og der så var et spise sted om dagen/først på aftenen. Det var det sted, eller også en af de første steder når vi drejede fra i Gågaden, ind i Jomfru Ane Gade, det lå ind på venstre hånd.
  Der var 2 steder i Vejgaard Salverkrukken og hed den ikke Kahytten, det mener jeg, det var før turen gik ind i midtbyen.
  Det var i 1979/80.
  Minder fra en dejlig tid.

  • Mette

   Jeg tror du mener Håbets Gård – der lå flere steder vi kom på den gang 🙂

   Jeg foretrækker også Aalborg øst for Vesterbro. Hvorfor ved jeg ikke, for der er sørme også mange dejlige steder i Vestbyen.

 • Rikke

  Du vil komme til at savne havet helt enormt. Byerne kan være hyggelige, men stilheden og naturens gang kan det ikke hamle op med 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *