Glæde til højre

Nu bringer jeg dig lige tilbage til din barndom. Du hører radio – vejrudsigt og til slut kommer fiskerimeldingerne “og der er stormvarsel for Humber og Thames og farvandet vest for Hebriderne” og måske også et eller andet ved Doggerbanke…

Sådan begyndte en samtale for nogle aftener siden.

Jeg er heldig, at kende et menneske, som øser ud af det hjertet er fuld af og hvis entusiasme i den grad er smittende. Min verden beriges og mine øjne åbnes for ting, jeg ikke har set før. Jeg elsker det.

IMG_2180

Bulbjerg er en 47 meter høj kalkstens klippe og resterne af en stor ø som i stenalderen ragede op over havet. Det er Danmarks eneste fuglefjeld. På de stejle skrænter yngler hvert år flere hundrede par Rider.

Bulbjerg er også omtalt i Allan Olsen’s ‘Seende kærester‘  og det var dén, ovenstående samtale var indledningen til. I dag måtte jeg derud… til Bulbjerget og selv spejde i retning mod Humber og Thames.

bulpage1

Jeg var i nærheden i torsdags da jeg kørte ad dødsruten mod Fjerritslev. Jeg vidste bare ikke, at der var mere at komme efter på den egn.

bulpage2

Der var masser at komme efter: en landsby, der simpelthen hedder ‘Glæde’, en klippe med indgraverede hjerter og navne fra alle de seende kærester, der har besøgt stedet, fuglefjeldet, smukke rullesten og en udsigt, der havde været i verdensklasse, hvis ikke det var fordi at lørdagens vejr ikke var med os.  Gråt og vådt var det – ellers skulle man kunne se både Hanstholm og Rubjerg Knude fra toppen.

bulpage4

Jeg gir’ dig min kikkert – dig der er bedst til at se
jeg piller æg og lægger mig ned
og jeg ser dig spejde i retning af Humber og Thames.

3 Comments

 • Inge V.

  Hej Mette

  Det er billeder og tekst, der vikelig giver glæde. Jeg kan næsten mærke duften fra grantræerne, grøftekanten og havet. Savner (lidt) at køre efter de rød-hvide skilte. Det lille “radioklip” sendte mig også lige tilbage til barndommen, når der var tændt for transistorradioen. Sjovt nok, så forbinder jeg altid sommerminder fra min barndom med musik fra radioen, duft af nyslået græs i haven, duft af kyllingesteg fra køkkenet og ja så lyden af en propelflyver, man kunne se på den blå himmel med små drivende skyer. Et dejligt minde poppede op, efter at have læst dit indlæg. Tak for det.

  Rigtig god søndag til dig.

 • Karin

  Jeg kan mærke jeg snart trænger til lidt udflugter rundt i Danmark. Har igen denne der fornemmelse af det er 1. million år siden jeg sidst var der, og det kan jeg da ikke huske.
  En skøn dag, med vidunderlige billeder og dejlig tekst.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *