Regeltyrani

Min Pode er for alvor kommet i hænderne på netop regeltyraniet.

Som jeg nævnte i fredags var hun her til morgen indkaldt til møde med sin vejleder og en med bemyndigelse til at ændre på det meget firkantede regelsæt, hun er blevet fanget i.

kons-5Der mødte ingen op udover vejlederen – og to minutter efter var mødet slut og Poden var ikke kommet en skid nærmere en afklaring.

Hun ringede til mig og efter en snak blev vi enige om, at hun skulle forlade skolen og tage ud til praktikstedet.

Hun brugte hele formiddagen på at ringe fra Herodes til Pilatus; HK, Jobcenter Ung, Skolen… ingen var i stand til at hjælpe. Hun kan heller ikke bare sige op i skolepraktikken og arbejde gratis i prøvetiden, for så er der ingen forsikring, der dækker.

Det er fandeme op ad bakke.

Heldigvis er det verdens sødeste chef, som gjorde sit og ville strække sig langt… og vi krydser fingre for, at hun, når hun i morgen formiddag, har været til en formel samtale med chef og førstedame, kan kalde sig indehaver af en elevplads.

Hun kan så sige op i skolepraktikken, arbejde som assistent frem til juli (ganske vist kun 25 timer), derefter som elev og følge skoleprogrammet sammen med de andre Matas elever.

En dag som startede værst muligt er vendt til en mandagaften med en spirende optimisme.

PS: jeg stemmer ikke konservativt – plakaten passede bare perfekt til dagen. Tak for lån C.

4 Comments

  • Karin

    Hvor er det trist det er så bureaukratisk. Det skyldes der er alt for mange lapper, tilbage fra dag 1 for muligheden for skolepraktik. Bare hele det “gamle” kunne slettet, og en ny begyndelse kunne laves, i stedet for alle de lappeløsninger der i dag bliver gjort, grundet enkeltstående sager.
    Krydser fingre for Poden i dag, 25 timer er bedre end ingen praktikplads hos Matas, og en fastholdelse i i skolepraktikken.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *