Himmelfart til et fantastisk sted

Poden og jeg drog sydpå gennem Grækenland, Tyrkiet, Iran, Dubai og til sidst Somalia, hvorefter vi vendte iGo’en og kørte nordpå igen.

Nå, helt så langt kom vi ikke.

I hvert fald ikke fysisk

Men vi gjorde med sanserne.

Vi kørte nemlig til Bazar Vest i udkanten af Aarhus.

IMG_0308

Det var en sanseeksplosion af de store. Fremmede ansigter over alt, langskæggede mænd i baglokalerne og ved cafebordene i færd med at drikke te af bittesmå kopper, kvinder hyldet ind i stof og med småbørn i hånden, nips så aparte, at man mangler ord, frugt og grønt, som vi aldrig har set mage og krydderier med særprægede navne…

Det føltes fuldstændig, som havde vi parkeret iGo’en på et marked i et arabisk land.

IMG_0309

Vi fyldte bilen med store modne mangoer, flotte søde jordbær, særegne tomater, krydderier, krydderurter, olivenolie og delikatesser til salaten, spiste rullekebab på Bazar Cafeen og sugede til os af fremmede indtryk.

Billederne er skudt fra hoften – i bogstaveligste forstand – vi befandt os helt klart på udebane og jeg havde ikke lyst til, at stikke kameraet for langt frem.

12 Comments

 • Heidi

  Vi byttede lige by for et øjeblik. Jeg var i Nordjylland og du i Århus. Bazaren er fantastisk. Og jeg har det lidt på samme måde som dig. Man er ikke helt på hjemmebane selvom de er noget så søde derude. Og ja det med hundenes kunne jeg også ha fortalt dig.

 • Annemette

  Sikke et skønt sted, som jeg stadig har tilgode 😉 Kunne godt forestille mig at man kunne bruge en masse tid der med bare at nyde og dufte 🙂
  Hvordan er det at cruise rundt i det nye vidunder?
  God weekend til dig 🙂

  • Mette

   Det er en vidunderlig følelse med en ny bil. Det er jo ikke nogen jetjager, men jeg nyder at køre uden underlige lyde og blinkende lamper 🙂

 • Kahrn

  Det er så hyggeligt.
  En dag blev jeg/vi inviteret ind i baglokalet for at smage en te jeg havde duftet til længe, vandpiben blev tændt op med en mango, lærte hvordan diverse te skulle brygges, der kom flere slag te med hjem 🙂

 • Deborah

  Nej, hvor ser det spændende ud. Man kan også godt finde noget, der minder om herovre og det er bare lykken at komme sådan et sted hen. Næsten som at komme ud og rejse, som du skriver. Skønne fotos omend “fra hoften”. Kunne godt have tænkt mig flere, men forstår din begrundelse.

  • Mette

   Det var fuldstændig som at komme til et fremmed land – blot 1½ times kørsel fra Hals 🙂

   Boede jeg i nærheden var det her jeg købte mine grøntsager, det skal jeg love dig.

 • Rikke

  Hvaaa´? Havde I ikke ben med hjem til Lillebror når nu I var der? Slagteren lige ved siden af Kebab-manden, sælger hundeben for nærmest ingenting, og han har også til store hunde 😉
  Jeg handler der ofte, men ikke helt så tit som da jeg arbejdede i Århus. Men er man på jagt efter eventyr og gode smagsoplevelser, så er Bazaren bestemt et besøg værd 🙂

  • Mette

   Arjmen, det vidste jeg ikke for så havde jeg selvfølgelig spurgt efter hundeben.

   Jeg gad godt, at vi havde sådan et sted heroppe. Vi har nogle få grønthandlere i Aalborg men jo intet, der kommer i nærheden af Bazaren.

 • Liselotte

  Det er det fedeste sted og jeg elsker, at der er så mange søde mennesker, som alle hjertens gerne hjælper dig på vej, når du støder ind i noget, der er så fremmedartet, at du ikke kan andet end bede om en forklaring 🙂

  • Mette

   Præcis Liselotte – jeg købte nogle særegne tomater og fik samtidig grønthandlerens egen fortolkning af hvordan de skal serveres 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *