Marilyn Anne af Struer

Hals havn har besøg af skonnerten Marilyn Anne.

Skibet har været et fragtskib, men blev i 1979 til 1985, restaureret og ombygget til sit nuværende formål, en alternativ skole for 9. – 10. klasses elever, som har brug for andre udfordringer og en anden skoleform end folkeskolen.

IMG_9474-2

På kajen, lige foran skibet, kan lige anes en lille skikkelse. Det er en knægt på en 14-15 år med hele sin oppakning. Han var vældig interesseret i Lillebror og vi faldt i snak.

Han var blevet ‘sat af‘ og sad og ventede på sine forældre, som var på vej fra Vinderup. Han fortalte, at han ikke længere måtte være om bord, fordi han havde nægtet, at være med til at at spille fodbold!

Jeg er helt med på, at børn og unge også må tage en tørn med ting, som måske ikke er så spændende. På sådan et skib kunne jeg tænke mig, at der skal skrælles kartofler, vaskes op, skures dæk osv – og det skal man selvfølgelig nødvendigvis deltage i, når man er en del af en besætning.

Men fodbold?!?

Nå, jeg hørte jo kun hans version… men han frøs og mit moderhjerte havde lyst til at lægge armen om ham og tage ham med hjem.

IMG_9492

8 Comments

 • Mette L

  Det ku’ være, han forskånede dig for detaljerne. Den slags er heller ikke altid rare at fortælle, når man selv er hovedpersonen 🙂
  Jeg synes, det var dejligt at høre, at han kunne tale med dig og Lillebror. Jeg er sikker på, der er håb for ham også (på et tidspunkt, når han har rundet de 20 og har løbet hornene af sig…)

  • Mette

   Du har sikkert ret… det er jo altid de andres skyld. Jeg håber, at nogen samler ham op efter det nederlag det sikkert var at stå af det projekt.

 • Monica

  uh, det er ikke sjovt når børnene ikke har det godt – selv om du måske kun fik den korte version…
  men dejligt han kunne begejstres over lillebror – så er der håb!

 • Karin Abildhauge

  Jeg bor ikke så langt fra Struer. “Holstebro” – Her benyttede kommunen Marilyn Anne til utilpassede 9. – 10. klasse elever. Kender et par stykker der har været med, I dag 27 / 30 år, og de fandt vejen, den ene er endda i gang med en kandidat, så der er også gode oplevelser.
  Dejligt billed.

  • Mette

   Det er også derfor at jeg har svært ved at forstå, at man ‘bare’ giver op overfor ham. Man bør vel netop i sådan et projekt strække sig langt, tænker jeg.

   Men som sagt ved jeg jo heller ikke hvad der er sket, udover det han fortalte mig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *