Flueknepperi

Ord som speltfeminister og flueknepperi røg rundt i P3’s morgenstudie.

Årsagen var at ‘Drengeakademiet’ er meldt til Ligebehandlingsnævnet for diskrimination af piger.

For ikke så længe siden var det ‘kvindeetagen‘ på et hotel og frisørenes differencering mellem en herre og en dame klipning, der blev erklæret i strid med Ligebehandlingsloven.

Herunder er et lille udpluk fundet på Ligebehandlingsnævnet side:

 • Det var i strid med ligestillingsloven, at en bar tilbød fri bar til alle gæster i dametøj. Klager fik derfor medhold.
 • Det var i strid med ligestillingsloven, at en swingerklub havde forskellige priser for mænd og kvinder. Klager fik derfor medhold.
 • Det var i strid med ligestillingsloven, at mænd kunne komme gratis ind på en strikkefestival, mens kvinder skulle betale 50 kroner.
 • Det var i strid med ligestillingsloven, at et træningscenter ikke tillod mænd at træne i stroptrøjer. Klager fik derfor medhold og en godtgørelse på 2.500 kr.
 • Der er klaget over, at et firma, der er specialiseret inden for specialrengøring, på deres firmabiler har et billede af en bikiniklædt kvinde, der er ledsaget af teksten “Lad ikke en kvinde klare en arbejdsmands opgave”.

Jeg tænker lidt om folk da ikke har noget mere meningsfyldt at gå op i… og om behandling af den slags klager er den optimale måde at bruge samfundets penge på?!?

2 Comments

 • Fruen i Midten

  Sommetider ville det altså være meget rart ikke at vide, hvad vores surt betalte skattekroner går til …

  Jeg synes i al almindelighed, at mænd og kvinder skal behandles ens, men det kan også blive så småt, at det burde lande under bagatelgrænsen.

  • Mette

   Selvfølgelig skal de det og der behandles da også relevante sager om uberettigede fyringer og lign. – meeen stroptrøjer i træningscentre og fri adgang til mænd på en strikkefestival… hvem finder overhovedet på at klage over den slags :-/

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *