Dagens tungeste patient

IMG_3564

Hun bliver otte i slutningen af denne måned… Ninjaen. Hun holder sig godt, synes jeg og fejler, trods sin forholdsvis høje alder, stort set aldrig noget.

Indimellem er hun lidt dårlig til bens, men er hun halt er det som regel fordi hun er blevet løbet over ende af den unge fløs hun lever sammen med. Han stormer rundt og hun forsøger følge med… det skal indimellem gå ud over bentøjet. Enten fordi han glemmer at bremse eller pga. overbelastning af de gamle ben. Et par dage i ro og lidt smertestillende, så er hun som regel frisk igen. Der har ikke endnu være grund til alvorlig bekymring.

Lillebror har været ved dyrlægen i dag… 4000 km eftersyn, en vaccination og lidt øresnask.

Doktor Dyrs vægt vippede omkring 66 kg. og han fik stemplet ‘ dagens tungeste patient‘ og ‘i fin foderstand‘.

Hundenes vægt kan være en svær balancegang og særligt når vi, som her, taler om en kastreret han. Det øger appetitten og giver tendens til overvægt, så jeg er meget påpasselig.

Det er synd og misforstået godhed at fodre sine dyr udover deres behov, for selv en lille overvægt kan give helbredsmæssige problemer.

IMG_3568

Arabella får senior foder. Royal Canin +8. Det indeholder gode sager, som hjælper med at holde de gamle knogler friske og sparer samtidig på kalorierne til den mindre aktive ældre dame.

Lillebror får sådan lidt en blandet landhandel… afhængig af hvad dyrehandleren har på hylden af tilbud på premiumfoder. Han er ikke så sart og spiser hvad som helst. Det eneste jeg ikke har så gode erfaringer med er ProPlan… her kommer der alt alt for meget ud i den anden ende og det er, så vidt jeg ved, et tegn på at fodret ikke optages ordentligt.

Lillebror er ikke så begejstret for al den ‘pillen’ hos dyrlægen. Ørene skulle renses i bund og inden vi var færdige sad vi alle tre klemt helt oppe i et hjørne af rummet… det er heldigt, at han han er så sød… Lillebror altså… han gider det ikke, men han nøjes med at give udtryk for sin utilfredshed ved at hyle lidt 🙂

9 Comments

 • Monica

  Nå, syns jeg hører den bette fis hyle lidt… Han er jo en bette fis i forhold til Bundy’s 74 kg…. Hehe… Men den gode Bundy bør nok slanke sig lidt… Han syns hellere ikke det er alt for sjovt med dyrlægens pillen hist og pist, det kommer så til udtryk med heftig pæseri, samt insisterende placering foran døren…

  • Mette

   74 kg… det var ikke så lidt endda 🙂

   Lillebror skal bestemt ikke veje mere end han gør nu… han er pæn og bevæger sig ubesværet, så der skal passes på så han ikke har taget endnu 5 kg. på når han skal vaccineres næste år. Jeg har skåret et ½ bæger ned og så må vi se om han kan holde vægten.

 • Johanne

  Der var engang, hvor jeg syntes, at Arabella hun var stor – men det var vist før “Lilebrors” tid…..

  Dejligt billede 🙂

 • Anette

  Skønt at høre de har det godt begge hunde 🙂 Godt foder er vigtigt synes jeg og det er jo meget individuelt hvad det er for den enkelte hund. Kenzo får Acana (tidligere fik han Hills – den lille nye hvalp får Royal Canin puppy foder – de trives begge vældig fint 🙂 🙂 Skøn weekend til jer – måske med lidt dyppen poter og tæer i vandet når det er så varmt ; )

  • Mette

   Her nøjes vi ikke med at dyppe tæer… de to badedyr er drivvåde hvergang vi har været ved stranden 🙂

   Jeg slår altid gerne et slag for det gode foder. Der er en verden til forskel på dyrehandlerens den gode og Nettos billigste.

   Prisforskellen er også stor, men hvis man nu regner ud hvad det koster pr. måltid, så er forskellen ikke længere ret stor… og med den bedre foder slipper man samtidig for at samle halvdelen af sækken op ude i haven bagefter 🙂

 • ilse

  Vil du afsløre hvorfor billedet er så godt, og har det været igennem et fotoprogram? Hvis ja, hvad gør du?

  Hilsen Ilse

  • Mette

   Næsten alle mine billeder er gennem et redigeringsprogram Ilse. Nogen gange for gennem gribenderedigering, men ofte blot lidt beskæring og justering af lys og kontrast.

   Nogen synes det er snyd… jeg synes, det er sjovt 🙂

   Jeg bruger primært Adobe Lightroom men nogen gange ryger de også ind gennem Adobe Photoshop.

   • ilse

    Tak for dit svar. Jeg er ikke bland dem, der syntes det er snyd. Det sætter blot prikken over i et. ER glad for at følge dig og dine hunde. Fortsat god weekend.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *