Kulturbroen

Hanne Mortensen testamenterede over otte millioner kroner til sin daværende bopælskommune Hals – men da hun døde, var Hals blevet sammenlagt med Aalborg kommune. Trods voldsomme protester besluttede Aalborg Byråd i 2010 at bruge størstedelen af arven på et projekt i Aalborg – nemlig på en gang- og cykelbro over Limfjorden.

Dét gav ballade. Så meget ballade, at politikerne droppede at bruge arven fra Hals på kulturbroen. Arven er nu i stedet brugt, som den var tiltænkt, på forskellige projekter rundt omkring i den gamle Hals Kommune.

Man har dog fundet pengene (25 millioner) et sted, for i marts fik jernbanebroen over Limfjorden en tilbygning i form af en gang- og cykelbro… eller en Kulturbro, som man kalder den. Den skal binde Aalborg og Nørresundby sammen og så vidt jeg har hørt, er den meget brugt.

Jeg havde er ærinde i den ende af byen og Felix og jeg gik turen frem og tilbage. Han var ikke vildt begejstret, hverken for toget, der larmende kørte forbi kun få meter fra os eller for broklappen, hvor man går på trådnet, men cool som han er, overvandt han sin frygt.

Den er helt sikkert fin og anvendelig for folk der bor og arbejder i den ende af byen… jeg kunne så godt have tænkt mig, at den var på den østlige side af broen, så man fik viewet ind over Aalborg når man gik over. Men det er en helt anden historie.

One Comment

  • Susanne

    Til den første del; det manglede sgu bare, nu var det jo Hals det testamente gik ud på
    og broen, ja køn er den ikke

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *