Operation skvalderkål

foto-rund
Lillebror vil også være med..

Naboen mod syd bifalder ikke skvalderkålen, som jeg dyrker i store mængder nede bag i haven… hvem der nu kan forstå det!

Hun har ikke sagt det direkte, men jeg kan godt læse mellem linjerne, at hun synes det er træls at de breder sig ind under hegnet og dermed ud i hendes fine bede.

Det er stort set den eneste hus-regel der eksisterer i Æblehuset: haven skal holdes pæn, for husejer Ole gider ikke klager fra naboerne. I går indledte jeg derfor den ulige kamp for at holde skidtet nede.

To hele sække med ukrudt blev fyldt og der er sikkert til to-tre mere, som jeg kan bruge søndagen på at fylde.

Bagerst i haven står der store træer og bunden er derfor sådan skovbundsagtig og lidt mørk.

Jeg har forsøgt at så græs dernede, men det eneste, der ser ud til at kunne trives, er skvalderkål og brændnælder. Jeg har nu forsøgt at flyttet min ‘mynte’ derned. Jeg har ladet mig fortælle, at mynte skulle være stærke nok til at kvæle skvalderkålen…

– men kan de gro i skyggen og bifalder naboen dem?

Det vil sommeren vise.

10 Comments

  • Mette

   Jeg tror alligevel, at jeg vil prøve pestoen… hvidløg, pinjekerner og parmesanost kan vel tage den grimme smag 😉

 • Helle K.

  Jeg tror, at selv Søren Ryge har indset, at her hjælper kun knofedt ;)Jeg har heldigvis “folk” til den slags, men af og til tager jeg en tørn og det er så dejligt, at man kan se, hvor langt man er kommet 😉

 • Catarina

  Mine mynter gror også i skyggen og klare det helt fint, så det vil jeg også tro at dine kan. 🙂 Men eller kan du jo også spise dig ud af problemet, for salat lavet på skvalderkål er god det samme er pesto. 😀 Måske du skulle lave en portion og give det til nabokonen. 😀

  • Mette

   Jeg håber, at de bider sig fast dernede, men de skulle vist være seje så jeg krydser fingre for et kæmpe myntebed om et par år 🙂

 • Gitte

  Man kan stresse skvalderkålen ved at holde den nede med plæneklipper – så skvalderkål ikke gror i græs. Men det skal jo være i god vækst for at man kan slå det- så jeg ville vælge rullegræs – det er ikke så dyrt mere heldigvis. Der er hyggeligt lugearbejde og så er der bare det man godt kan undvære…
  Fortsat rigtig go solskinsdag :o)

  • Mette

   Jeg kan ikke komme til at køre med plæneklipperen mellem træerne… men de fik en omgang med kantklipperen, jeg tænker det er lige så godt 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *