En flad fornemmelse

Ved middagstid befandt jeg mig på Sygehus Nord i et venteværelse fyldt med kvinder.

Mammografiscreening – min første – var årsagen til jeg lidt senere befandt mig med brysterne klemt flade i en “Mammomat” (ja, det hedder den altså) og ikke på min pind på jobbet.

Det var på ingen måde hverken smertefuldt eller ubehageligt – fornemmelsen var blot lidt fladklemt og stillingerne jeg skulle indtage lidt akavede… alt imens sygeplejersken i øvrigt beordrede, at jeg skulle stå afslappet. Hvilket var svært!

Nu vil der gå fra 1-4 uger før jeg får resultatet af undersøgelsen… uger hvor jeg kan gå i lykkelig uvidenhed

Jeg måtte med skam beklage overfor sygeplejersken, at jeg ikke laver ‘selvundersøgelser‘ – men det skulle jeg bestemt ikke beklage, hun gjorde heller ikke selv. Jeg ved godt, at jeg måske burde – men jeg tænker, at jeg kender min krop så godt, at jeg hurtigt vil opdage, hvis noget føles anderledes. I det mindste håber jeg, at jeg vil.

IMG_9898

Glæden over at være tidligt hjemme og have tid til at køre til stranden med hundene i det dejlige vejr, blev også hurtigt temmelig flad.

Vi kørte fra Hals i strålende solskin, men da vi nåede til stranden hang, der havgus/tåge/whatever over området, så man ikke kunne se en skid… og da så Lillebror rullede sig i noget klamt og den gamle gav sig til at æde af en død måge (begge uden for min rækkevidde eller rettere mine gummistøvlers) så var den fornøjelse ligesom spoleret.

Lige om lidt tager jeg hul på den første af marts måneds lange weekends… det kan ingen spolere (:

6 Comments

 • jonna

  Ja det er jo fint man kan lige blive set efter, tror der er mange der glemmer det selv.Men det jeg kom til at grine af var dine hunde, du keder dig da ikke med de to.

 • Louise

  Jeg er blevet bedre til at checke mig selv efter en forskrækkelse for nogle år siden. Jeg kunne mærke noget der var hårdt ved venstre bryst. Straks til lægen med mig. Heldigvis var det ikke noget. Bare en kirtel der var på overarbejde. Lægen gav mig vejledning i at undersøge mig selv, og jeg har gjort det jævnligt efter det.

 • MissMuffin

  Min veninde på 27 år fik for 1 år siden konstateret fremskreden kræft flere steder i kroppen, er blevet opereret 3 gange, fået kemo 2 gange og kan muligvis ikke få børn pga. det. Efter hendes anvisning tjekker jeg hals, armhuler, bryst og lyske en gang om ugen, for jeg skal bestemt ikke nyde noget… Desuden får jeg lavet celleskrab 1 gang årligt, da min livmoderhals ikke ser for godt ud og det desværre ikke er ualmindeligt med livmoderhalskræft i min familie. Så selvom jeg også kender min krop godt og sjældent er syg, så blev jeg lidt rystet da det lige pludseligt skete for så ung en kvinde..

  • Mette

   Jeg kender flere der er døde af kræft ganske unge og derfor er det også vigtigt at tage mod de tilbud det offentlige tilbyder… samt være opmærksom på forandringer i kroppen.

   Det er en lortesygsom men heldigvis også en mange i dag bliver helbredt for.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *