Lortesituation

Det er ikke den sædvanligt glade og optimistiske Mette, der tager fat på de første arbejdsdage i november.

For kort tid siden blev det meddelt fra firmaets øverste ledelse, at der skal fyres 275 medarbejdere.

Det er 8%, der den 26. november får besked om at de ikke skal møde op igen.

Det er altså mange.

Der arbejdes pt. sammen med fagforeningen på at skrue en fratrædelsesordning sammen, som man håber rigtigt mange af de ældre medarbejdere vil tage mod og dermed mindske antallet af reelle fyringer. Men 275 bliver det naturligvis ikke.

IMG_7659

Det er ikke første gang vi har oplevet den slags prikkerunde. Så sent som i februar røg der 100, hvoraf de 75 fyringer ramte afdelingen i Aalborg. Februar runden ramte ét bestemt forretningsområde, hvorimod det denne gang vil ramme firmaet bredt.

Ingen skal føle sig sikre og det gør jeg bestemt heller ikke.

Jeg prøver at forberede mig på det værste, men det er svært at overskue konsekvenserne, ikke mindst de økonomiske.

Uvisheden er det værste og jeg ser frem til november er overstået.

12 Comments

 • Helle Caspersen

  Øv for en møgsituation – prøvede det selv for 2 år siden. det var en underlig fornemmelse at gå hjem 3 dage før jul være fritstillet, og ikke skulle møde op efter jul. Men man må sige til sig selv at det ikke er jordens undergang, det er “kun” et job, der er værre ting der kunne overgå en. Men den økonomiske side af sagen den er ikke morsom. Jeg krydser finger for dig.

 • Deborah

  Det er ikke særlig sjovt. Håber du kan klare dig økonomisk, skulle det ske, at du er blandt de uheldige. Har en veninde i samme dumme situation, så det er 2 jeg skal krydse fingre for her i denne måned.

  • Mette

   Jegt SKAL jo kunne klare mig – men jeg tænker, at jeg så kan få bolisikring og hvad har vi. Andre kan klare sig, så kan jeg vel også.

 • Birgitte Bonde

  Jeg hader også uvished. Jeg krydser fingre for, at du bibeholder jobbet og tænker samtidig stakkels dem, det går ud over…

 • Susling

  Uvisheden er det værste,ja! Men tag en dyb indåndning og forsøg ikke at gå i panik.Pas på dig selv og din ømme hage – som på forunderlig vis matcher din ret lækre farvelæbestift.

 • Therese

  Åh, det er virkelig grove løjer. Jeg krydser fingre for at du får lov til at beholde dit job, og samtidig gør det ondt i maven at tænke på alle dem der får en fyreseddel lige op til jul. Øv !

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *