Rebslagere, fiskere og møllere

Jeg besøgte min forældre i weekenden og blev grebet af, at min far er begyndt at slægtsforske familien på min mors side.

Jeg har skullet tage mig sammen om aftenen for ikke at blive hængende i kirkebøgerne som nu er tilgængelige online.

Det længste jeg har kunnet finde tilbage er til Adolph Eduard Leismann, som blev født i 1719 i Tyskland. Han var karetmager. Leismann navnet fortsatte i familien frem til min oldemor Maren Undine Jensine Leismann, som blev født i 1881 (og var ud af en børne flok på 16) giftede sig med min oldefar, Karl Christian Jensen (kaldt Jensen Bech).

Karl Christian Jensen’s far, altså min tipoldefar hed Søren Kristian Jensen (født: 7. maj 1857). Han var møller ved Kragskov Mølle, som i dag står opført ved egnsmuseet i Skagen. Familien blev aldrig kaldt andet en “bækmøllerens” og heraf er navnet “Bech” opstået.

Jeg kan se i de gamle kirkebøger, at min mors søskende alle er døbt navnet – men at der har været stor uenighed om stavemåden – de hedder Bech og Beck, som vinden blæser og som præsten har synes. Med den baggrundshistorie burde vi vel retteligt hedde “Bæk”.

Jeg synes det er lidt sjovt, at vores navn faktisk har en historie og når jeg næste gang kører til Skagen, skal tipoldefars mølle afgjort aflægges et besøg (:

(nå ja… og så er jeg også et eller andet sted derude i familie med Pedal Ove… men det er en helt anden historie)

4 Comments

  • Mette

   Det er lidt sjovt at hive nogle af skeletterne ud af skabet… de implicerede er døde for længst så man gør ingen ondt ved det 🙂

  • Mette

   Min mor har i knap 80 år troet hun hed Beck – mens kirkebøgerne og hendes oprindelige dåbsattest faktisk viser at hun er døbt Bech.

   Men pyt… det er der vist ingen grund til at begynde at ændre på.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *