Mette?!

Du kan altså bare ikke kalde dit barn Mette! Er du klar over hvor mange Mette’r der er?!
MIT barn er mere unikt end det. Derfor hedder hun Alberthe-Paprika. Med bindestreg.

NÅ… hvad er det nu i vejen med at hedde Mette?

Jeg synes faktisk, det er et ret pænt navn selvom jeg deler det med 39337 andre.  Jeg kender ingen på min egen alder, der hedder Mette, jeg er ikke stødt på nogen i skolen og kun nogle ganske få på min arbejdsplads… så jeg føler mig faktisk ret… unik.!

Alberthe-Paprika med bindestreg… hrmf.

17 Comments

 • Janne

  Interessant at give sin datter navnet Alberte (Winding) og Paprika (Steen). Alle elsker originalen – ingen vil have kopien – uanset det er med th og bindestreg.

  Se lige overskriften på søgningen hos DS:

  “Har du tænkt over, hvor mange danskere du deler navn med?
  Vil du sikre dig, at jeres førstefødte vil få et sjældent navn?”

  • Mette

   Og det der er mest spøjst er faktisk, at når hele børnehaven stormer rundt med fashionable navne som Alberthe-Paprika (med bindestreg), Veronica Philippa og Romeo-Albertus, så forsvinder netop det unikke… og så runger det blot uendeligt prætentiøst.

   Måske vil Mette i det selskab oven i købet føle sig unik 🙂

 • Pernille

  Jeg kan ikke lade være at overveje om navnet i højere grad afspejler forældrenes higen efter at ses, end det gør noget godt for barnet 🙂

  • Mette

   Hvad ér der med de kusiner… jeg skulle vist opringeligt ha’ heddet Jette, men der var også noget med en kusine, der kom mine forældre i forkøbet 🙂

   Jeg er nu forresten pænt tilfreds med et M i stedet for et J.

 • MissMuffin

  Da jeg var lille ville jeg ønske at jeg hed Mette eller Line eller Camilla.
  Sabina er ret så irriterende at hedde, for de fleste kalder mig altid Sabrina eller Sabine. Nu har jeg vænnet mig til at hedde noget lidt mærkeligt..

  (Det kan så nævnes, at mine brødre hedder Sebastian og Sylvester. Hvor kikset er det ikke lige med de S’er, haha: )

  I vores omgangskreds har børnene også specielle navne: Bertram, Gabriel, Majse…

  • Mette

   Hmmm jeg synes faktisk Sabina, Sebastian og Sylvester er ret så okay og ikke spor kikset.

   Hvis jeg fik en lille pige i dag skulle hun heddde Malin… dels fordi faderen skulle være den her underskønne svensker med de meget blå øjne… men også fordi jeg synes det er en smukt navn 🙂

 • Annemette

  Mette er et fint navn! 😉

  Har faktisk overvejet at slöjfe Anne i mit Mette for jeg bruger alligevel ikke den förste del og lystrer efterhänden kun den bagerste, og sä bliver det tit til Anette i forvirringen – eneste ulempe er at Mette ikke fungerer sä godt i udlandet, her bliver jeg til Met eller Meta 😀

  • Mette

   Jeg er faktisk af en generation hvor de fleste Metter hed netop Annemette og jeg har ikke tal på, hvor mange gang jeg er blevet spurgt om jeg hed Annemette.

   Udlændinge har lidt problemer men pyt… jeg drømmer ikke om at gøre karriere uden for landets grænser 🙂

 • Katrine

  Der findes skam mange æh… anderledes navne. I Jeppe’s børnehave er der: Vilda, Elida, Osvald, Filuca… Og et hav af Emma’er og Noah’er. Men kun 1 Jeppe 😉

  • Mette

   Jeppe er unik… på både den ene og den anden måde 🙂

   Og så er det i øvrigt også et rigtigt dejligt drengenavn.

 • Koh-I-Noor

  Jeg kender og har kendt mange, der hedder Mette.
  Den helt klare fordel, tænker jeg, er at du ikke skal stave dit navn hele tiden. Det kommer Aberthe-Paprika til: “Med bindestreg og Alberthe med h.”

  • Mette

   De Mette’r jeg kender er alle sammen yngre end mig… 5-10 år.

   Desværre går Danmarks Statistiks navnebarometer ikke længere tilbage end 1985 hvor der kom der 897 nye Mette’r til – mens tallet i 2010 var 18.

   Jeg er altså ikke ret populær længere 🙂

 • Deborah

  Jeg synes også Mette er helt fint. Jeg hedder noget udsædvanligt, og har altid været fint tilfreds med det også, men må som dig sige Alberthe-Paprika – nej tak!!! Der er grænser!

  • Mette

   Deborah er nærmest ikke eksisterende i statistikkerne 🙂 Hvordan udtaler du det? På engelsk? Eller?

   Jeg kender en gut, der hedder George. Og selv om han er pæredansk og hedder Pedersen til efternavn så udtaler han det på engelsk… men det har hans forældre sikkert gjort og så er det selvfølglig det, der falder naturligt.

   • Deborah

    Vi har hele 3 Mette’r i familien, så jeg er ikke ubekendt med navnet, og nej Deborah er ikke så kendt i statestikkerne. Tager du mit mellemnavn og efternavn med, er jeg nok den eneste i verden, der hedder.

    Jeg reagere sådan set på alle udtaler. Der er mange varianter, men lige ud af lande vejen de-bo-rah på dansk plejer at være fint 🙂 Nogle siger debo-rah og det går også fint nok. Hvad jeg slet, slet ikke kan have er Debbie – SÅ strejker jeg altså! 🙂

    Det er vel også lidt med, hvad der er passende i forhold til efternavn, slægten og barnet. Jeg synes f.eks. det er synd, når små kinesiske eller indiske børn bliver kaldt for Anette eller Anders (bare eksempler på meget danske navne). Hvis man absolut skal lave helt om, så lad dem beholde deres originale navne som mellemnavn. Så kan de selv vælge og beholder noget af deres egen identitet. Mit navn er det jeg havde, da jeg blev adopteret, udover selvfølgelig efternavn.

    Var iøvrigt meget imponeret af min ekspedient i Kamerahuset i dag som sagde helt korrekt i første hug 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *