Førstehåndsindtryk

Forskning viser, at man kun har syv sekunder til at give et godt førstehåndsindtryk, når man møder nye mennesker.

Sådan blev det sagt i Go’aften Danmark. Jeg tror godt de fleste af os vidste, hvor vigtigt netop førstehåndsindtrykket er, men at vi også er så utilbøjelige til at ændre dette førstehåndsindtryk som forskningen viser, overraskede mig.

For et stykke tid siden mødte Poden og jeg en veninde hånd i hånd med sin nye kæreste. Vi havde ikke mødt ham tidligere og gav derfor begge hånd og præsenterede os. Som man nu gør. Efter lige at have vekslet et par ord, hastede vi videre på vores strøgtur… så snart vi var uden for hørevidde kiggede Poden og jeg på hinanden og sagde nærmest i kor “han gav da et ordentligt håndtryk” og da han samtidig smilede med øjnene havde han afgjort vundet de 7 sekunder 🙂

Der findes faktisk ikke noget værre end håndtryk, der føles som døde fisk… de signalerer i den grad; “jeg stikker hånden frem, men jeg har ikke ret meget lyst til at hilse på dig“!

Tænker du over det førstehåndsindtryk du gi’r? – eller er du en død fisk? 

7 Comments

 • Susanne

  Jeg har det som Anita; Og i virkeligheden sætter jeg mere pris på et direkte blik i mine øjne end et håndtryk.

  Men NÅR der så trykkes på næven, så skal det være FAST.

  Det ER en fordom, men jeg er meget tilbøjelig til at sammenligne en persons håndtryk med vedkommendes personlighed.

  • Mette

   Tror du ikke det faste håndtryk og det direkte blik hænger nøje sammen..? – det tror jeg!

   Om det er en fordom ved jeg ikke, men jeg har samme sammenlignings tilbøjelighed som dig.

 • Anita

  Det kommer helt an på i hvilken sammenhæng jeg skal præsentere mig selv. Ved en jobsamtale kommer jeg ikke løbende og breder armene ud, men sørger for at holde det venlige blik fæstnet til modtageren, munden tilpas smilende og håndtrykket fast og godt.

  Når jeg skal mødes med mennesker jeg virkelig har glædet mig til at se, så spekulerer jeg overhovedet ikke i, hvordan jeg kommer til at tage mig ud. Så styrer min spontane glæde suverænt forestillingen 🙂

  PS. jeg løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg får en død fisk i hånden!

  • Mette

   Du har selvfølgelig ret… situationen er afgørennde.

   Men du gør nu også et ret godt indtryk løbende og med udbredte arme 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *