Nr. 40

At et ungt menneske mister livet i en ulykke eller til sygdom kan virke nok så meningsløst. Men at miste livet i en krig i et land langt herfra… en krig som ikke kommer os en skid ved… det må være topmålet af meningsløshed!

Og de der kommer hjem fra Afghanistan med livet i behold, gør det ofte med ar på sjæl  og krop.

Hvem er dog den skovl, der har beluttet, at vi skulle deltage i den galskab?

7 Comments

 • Deborah

  Hvem der helt nøjagtigt har fundet på lige dette,, skal jeg ikke bevæge mig ud i. Men krig er ihvertfald ingen ny opfindelse. Ikke at jeg synes det er super, men at afskaffe det, lader sig næppe gøre.

  Til gengæld synes jeg, du tager helt fejl, når du siger, det ikke kommer os en dyt ved. Det er verdensfreden det handler om, lige så meget som så meget andet. Jeg må desværre minde dig om selvmordbomber, trusler mod diverse og andre sjove ting. Vi er ikke bare lille Danmark mere. Desværre. Så kunne du sige sådan, men som tingene er – nej.

  Når det er sagt, så synes jeg, vi skal holde op med at klynke. Sålænge det kun var amerikanske og engelske soldater, der faldt, så gjorde det ikke så meget. Når vi så skal bringe (også meget sørgelige) ofre, så er fanden pludselig løs. Det kan vi ikke være bekendt. Vi må gøre vores og ulemperne ved det, er altså, at vi (mærkeligt nok) risikere tab, såvel som alle andre.

  Nu er der jo også dem, der helt selv gerne vil derned. Vi har i familien en ung mand, som allerede har været afsted, men som føler, det er hans kald, og nu har taget orlov for at komme afsted igen. Det forstår jeg så måske heller ikke, men jeg kan kun håbe og bede til, at han kommer hel hjem. For selvfølgelig er det trist, når vi mister folk på alle måder. Men meningsløst – det kommer nok an på, hvilken vinkel du ser det fra.

  • Mette

   Nu kunne vore tilstedeværelse i Afghanistan meget vel have en del med at gøre at vi pludselig ser terrorismens grimme ansigt i Danmark også..!

   Jeg kan fornemme at vores holdning til militæret er meget forskellige, så jeg tror ikke vi nogen sinde bliver enige her, så jeg tror bare vi lader den ligge 🙂

   • Deborah

    Helt okay, det gør vi så. Jeg vil så bare lige gøre dig opmærksom på, at nu tænkte jeg IKKE kun på Danmark. Jeg skrev netop Verdensfreden. Og så vidt vides var der også terrorisme før, vi og andre tog til Afganisthan

 • Rex J

  Mette,
  De 40 dræbte og deres kammerater derude har hver især selv besluttet at deltage. Så at pege i retningen af én skyldig (Folketinget fx) er en uartig forsimpling af tingene, der træder på soldaterne og deres offer.

  • Mette

   Beklager forsimplingen, men jeg tror ikke de 20-22 årige har nogen som helst anelse om, hvad det er de tager ned til… desuden er det vel en politisk beslutning der i første omgang implicerede Danmark i den krig!

   • Jens Larsen

    Min fætter har været dernede to gange og mener at gøre en forskel, og de gør vel også en forskel på et eller andet plan. Men det er måske nok en smule naivt at tro, at man kan indføre demokrati i et land, hvor man stadig lever i stenalderen, lad dem slå hinanden ihjel indbyrdes..

    Hvorfor er det i øvrigt regeringens skyld? Det var en beslutning der blev vedtaget med stort flertal i folketinget, og ikke alene af regeringen..

    • Mette

     Vi ved af gode grunde ikke hvordan det havde set ud uden fremmed militær i landet og de har sikket gjort en forskel… men nu er det snart ti år siden det startede og Taleban er stadig særdeles meget tilstede.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *