Presselogen

Søndag formiddag. Der er kaffe i kruset og Presselogen i mit tv. I dag var emnet de presseetiske problemer, der kan opstå i forbindelse med retssager, hvor der nedlægges navneforbud. I senest tilfælde sagen fra Amager, hvor en 45 årig mand er anholdt og sigtet for foreløbig et mord og to voldtægter.

Politikens journalist fortalte, at han ved hjælp af oplysninger fra EB på ca. 3 minutter havde fundet frem til mandens navn på Facebook. Nu er jeg frygtelig nysgerrig og sådan en “udfordring” lader jeg ikke gå min næse forbi. Da jeg først havde fundet oplysningerne fra EB’s artikler, tog det mig kun ganske kort tid at finde en profil, der passede 100% på beskrivelserne fra EB og dermed også gav mig mandens navn!

Så meget for det navneforbud… og det var da også netop, hvad presselogen handlede om!

9 Comments

 • Anita

  Jimmy – problemet er bare, at hvis… HVIS… det nu skulle vise sig, at politiet har taget fejl; så er et menneske (inkl. dennes familie) blevet hængt til tørre i et helt land for ingen verdens ting. Derfor kan jeg ikke se nogen grund til at hænge nogen ud med navn og billede. Hvis det er de rigtige forbrydere, så skal de nok få den straf, de har fortjent, og er det ikke via domstolen, så er det via de øvrige indsatte i fængslet.

  Jeg ved godt det sker så sjældent, at Politiet tager fejl, men det er ikke længe siden det skete i Herning, hvor en mand blev hængt ud i pressen. Han blev stemplet af hele DK som værende et voldtægtssvin, men det viste sig kort tid efter, at det slet ikke var ham, Polisen skulle ha’ fat i. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor lang tid der går, førend folk stopper med at se ham som “voldtægtsmanden”, så nej… den svinehund til presse burde egentlig bare klappe kaje med de detaljer, der er så inderligt ligegyldige, efter min mening.

 • Jimmy

  Iøvrigt syntes jeg at sådan en satan skal frem i lyset, der er mange uopklaret sager som denne djævel godt kunne være gerningsmand til. Jeg mener at hans navn og billede bare skal frem.

 • Jimmy

  Iøvrigt syntes jeg at sådan en satan skal frem i lyset, der er mange uopklaret sager som denne djævel godt kunne være gerningsmand til. Jeg mener at hans navn billede bare skal frem.

 • Helle

  Øv – jeg er vist ikke lige så skarp som jer. Jeg kan eller have det sådan, at der går helt sport i at google mig frem til et eller andet umuligt, på kryds og tværs af forskellige informationer. Det er sjovt 🙂

 • Anita

  Det er alt alt for nemt, fordi pressen ikke kan holde sin kæft med detaljerne og der skal skræmmende lidt til, for at danne et navn. Det er ikke første gang, det er sket :-/

  • Mette

   Det er skræmmende og jeg tænker først og fremmest på mandens familie, som på den her måde også hænges ud i pressen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *