Rygestop

Moccapigen er i fuld gang med sit rygestop og det fik mig til at fundere over, hvor mange år siden det egentlig er, at jeg stoppede med den dårlige vane.

Når folk spørger, plejer jeg at svare: “det er 10 kg siden“… for det var hvad det kostede mig at droppe cigaretterne… og de hænger der endnu. Kiloene altså.

Jeg kan derimod intet erindre om, hvornår de 10 kg ekstra begyndte at tage form.

Ved hjælp af gamle medicinæsker lykkedes det mig at finde en dato for hvornår min læge havde udskrevet Zyban til mig.

Samme sted fandt jeg en af de inhalatorer som poden dengang var afhængig af og som ikke har været i brug én eneste gang siden… man kan næsten ikke komme til for sin egen dårlige samvittighed, når man må se i øjnene at hendes astmatiske bronkitis skyldtes hendes forældres rygning.

Nåmenaltså… mit rygestop viste sig at ligge så langt tilbage som i januar 2001, og dermed er det meget snart 10 år siden jeg sidst har rørt en cigaret. Jeg er forlængst kommet dertil, at jeg betragter mig selv… ikke som ex-ryger men som ikke-ryger.

Det er squ da meget godt gået… selvom jeg slemt gerne havde været de 10 kg foruden!

På tirsdag har jeg en anden mærkedag… da er det 3 år siden jeg sidst forelskede mig… og de abstinenser har jeg stadig. Men det er en helt anden historie 😕

7 Comments

 • Monica

  nåh – okay – tænkte lige jeg skulle høre om din erfaring med Zyban ( om jeg evt skulle anbefale dem til min bedre halvdel), men det skal jeg ikke kan jeg forstå.

  Flot du er røgfri! Det er mit største ønske i hele verden at min mand – som ryger ca 30 om dagen – ville stoppe.

  • Mette

   Min eksmand og en kollega stoppede med at ryge på næsten samme tid – begge ved hjælp af Zyban – og havde ingen bivirkninger overhovedet. Så jeg vil skam ikke fraråde nogen at prøve den metode.

   Ellers er der jo også Champix som iflg. forlydender skulle være endnu mere effektivt.

 • Deborah

  Den kan jeg slå Mette 🙂 Jeg stoppede i 1996, uden piller eller andre hjælpemidler. Men jeg var helller ikke storryger heldigvis. Jeg bliver så glad, når folk dropper den usunde vane 🙂 Bedre holde sent end aldrig.

  • Mette

   Det er nemlig SÅ dejligt at være sluppet af med den usunde vane!

   Jeg kunne i øvrigt slet ikke tåle de piller, så efter en uge endte jeg også med en “kold tyrker”.

 • Anita

  Det ER fandme godt gået, Mette, og nu ved jeg ikke, hvordan du har set ud engang, men du er ufattelig smuk som du ser ud idag. Måske er du god til at skjule de 10 ekstra kg., men så gør du det saftsusemig godt, for jeg så dem ikke forleden!

  Et kæmpestort tillykke med de mange år som ikke-ryger 🙂

  • Mette

   Tusind tak Anita… nu får jeg jo helt røde ører men kiloene er der nu desværre 🙂

   Jeg ville ønske, jeg kunne opvise samme karakterstyrke når det gælder mad og søde sager som med cigaretterne.

   Måske tager jeg mig sammen en dag!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *