Har du tid et øjeblik..?

Det har jeg måske nok, men jeg vil helst selv bestemme, hvad jeg skal bruge det øjeblik på…

– måske har jeg lyst til at slentre afslappet ned af gågaden, småsnakkende med min datter, måske har jeg lyst gå og glo på vinduer eller sidde på en bænk og tjekke sukkermusene ud. Måske har jeg lyst til at melde mig ind Amnesty International, Rødekors eller Folkekirkens Nødhjælp. Måske.

Men så skal jeg fanme nok selv henvende mig.

Irritationen over at skulle løbe spidsrod mellem diverse velgørende organisationer, der vil sælge deres budskab, har efterhånden overskredet min venlighedsgrænse, og jeg har mere end svært ved at smile og svare høfligt. Lidt synd for den unge sælger det nu går ud over, men når man på en strøgtur har sagt: “Nej tak” 35 gange, så bliver det altså lidt anstrengt efterhånden.

Nej tak, siger jeg for 36. gang… går tre skridt og køber “Hus forbi”. Fordi jeg har lyst og fordi sælgeren gi’r mig lov selv at vælge mit øjeblik.

6 Comments

 • Anita

  Sådan! Og fedt at du giver til Hus Forbi, Mette. Også selvom det dels er gjort i protest. Det varmer mit hjerte, som stadig banker for den målgruppe 🙂

  Deborah – samtlige sælgere _skal_ bære deres sælger-ID synligt, når de står med aviserne. På den måde vil du hurtigt kunne spotte, om den er god nok. Jeg synes næsten det er en skam, hvis de få falske skal have lov til at ødelægge det for de mange reelle, der jo i virkeligheden er.

  • Mette

   Det er såmænd ikke engang gjort i protest Anita… jeg kan nemlig rigtig godt li’ at læse netop det blad som er både vedkommende og interessant 🙂

 • Deborah

  Ja, vi er ganske enige. Jeg kan også godt selv finde ud af, at henvende mig. Og jeg bliver SÅ irriteret, at ingen får. Dette skyldes så også, at jeg meget sjældent har kontanter på mig overhovedet. “Hus forbi” er plaget af falske sælgere, her hvor jeg bor, og det går så udover alle. Ingen får den vej rundt herfra. Men skulle jeg få overskud og lyst til at give til noget velgørende, er det som regel dyrene der får af mig.

  • Mette

   Det har jeg aldrig hørt om skulle været et problem i Aalborg. Jeg køber stort set af den samme hver gang – tror de har deres faste pladser og ham her står lige hvor jeg kommer forbi.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *