Spaghetti Genovese

Til aften har vi fået Spaghetti Genovese efter opskrift i bogen “Funky hverdagsmad”.

  • Lækker og nem mad uden kød.
  • Tilberedningstiden er ca. den tid man bruger på at skrælle og koge kartoflerne.
  • Man skal kunne lide basilikum pesto for den smag er ret dominerende.
  • Jeg kunne ikke finde “pappardelle pasta”, så jeg brugte bare almindelig frisk pasta – og pasta er vel pasta uanset faconen!
  • Poden har pakket en lille bøtte, hun vil have med i skole i morgen, for retten er også ret velsmagende, selv om den er kold.
  • Og retten bliver ret hurtig kold… man bør nok følge opskriftens råd om at servere i varme tallerkener.

Alt i alt en god madoplevelse.

400 g kartofler
200 g grønne bønner
500 g pappardelle pasta
2 spsk pinjekerner
100 g god færdig pesto*
1 bdt basilikum
50 g friskhøvlet parmesan
salt
frisk kværnet peber

Skræl kartoflerne og kog dem møre i en stor gryde i letsaltet vand. Nip bønnerne og kog dem med de sidste 4-5 minutter, indtil de er møre. Hæld kartofler og bønner op i en sigte

Kog pastaen i rigelig, letsaltet vand efter pakkens anvisning.

Rist pinjekernerne på en varm pande, til de tager farve.

Vend pastaen med pesto, kartofler og bønner. Smag til med salt og peber.

Server retten i varme, dybe tallerkener med ristede pinjekerner, plukket basilikum og høvlet parmesan.

Vi fik groft brød til.

* Jeg har altid hjemmelavet pesto på køl efter min nieces opskrift… så ikke noget købe pesto her:

3 håndfulde basilikum
1-2 håndfulde persille
1 håndfuld pinjekerner
1 fed hvidløg
50 g parmesan
1 tsk citron
1,5 dl. rapsolie
½ dl olivenolie
lidt salt

Blend det hele sammen. Smag til.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *