Den sidste vinter

Det glæder mig altid, når en af mine yndlingsforfattere kommer med nyt. Også selvom forfatteren proklamere, at det er den sidste bog i en serie.

I dag modtog jeg Åke Edwardsons 10. roman om Kommisær Erik Winter – Den sidste vinter hedder den, meget apropos. Den får ros som værende en af Edwardsons bedste og er dermed et forhåbentlig smukt men også trist punktum for en serie gode kriminalromaner.

“I den sidste vinter” kommer Erik Winter ind i to sager, hvor unge kvinder er fundet døde ved siden af deres kærester. I ingen af tilfældene findes der spor efter vold og rutinemæssigt anholdes kæresterne for hvad der må være mord. Problemet er bare, at der hverken findes et motiv eller spor der underbygger sagen mod de unge mænd.

Til gengæld er der en del spor, der stritter i andre retninger. Fra det ukendte mordoffer der skyller i land på Erik Winters private strand til den hjemløse avissælger med den gode hukommelse. Og så er der familierne til de afdøde piger, som tilsyneladende har en fælles fortid, der vikler sig ind i Winters.

Dan Brown må vige pladsen på natbordet for en stund… måske kan jeg være heldig at låne den på dansk inden jeg lægger Edwardson fra mig igen. Eller noget 🙂

3 Comments

 • Pernille

  Håkan Nesser er læst, mon ikke der kommer flere om Barberotti, Mankell er også læst, men vidste ikke der var kommet en ny … den skal lige skrives på en liste. Jo næsbø, Åsa Larson og Arne Dahl er også læst sammen med mange andre. Nu vil jeg så glæde mig til Åke Edvardson 🙂

 • Mette

  Arjmen Pernille… der er 10 dejlige bøger at gå i gang med… jeg er helt misundelig over du har dem til gode 🙂

  Kender du Håkan Nesser? Hans serie om både Van Veeteren og Gunnar Barbarotti er jeg også helt vild med.

  Og så har Henning Mankell jo også lige skrevet en ny om Kurt Wallander selv om han havde bebudet det var slut. Den hedder “Den urolige mand”

  Jamen jeg kunne blive ved 🙂

 • Pernille

  Ihhh Mette, tak. Jeg kan rigtig godt lide krimiserier men jeg synes bare jeg efterhånden er kommet igennem dem allesammen .. eller i hvert fald dem jeg kender… Og så give du mig lige en ny, jeg ikke kender. Tak 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *