H1N1

Jeg kan simpelthen ikke gennemskue det…

I Sverige har man valgt at tilbyde vaccination mod H1N1 til samtlige indbyggere. I Danmark maner man til besindighed og vil kun tilbyde vaccinen til nøglepersoner og folk i risikogruppe.

I går kunne man så læse flg:

Influenza A kan føre til døden hurtigt
17. okt. 2009 03.21

Den nye Influenza A er ‘slående anderledes’ fra sæsonbetonede influenzavirus og kan koste langt yngre mennesker livet og dræber dem ofte hurtigt, siger ansatte i Verdenssundhedsorganisationen WHO.

En ekspert i den nye influenza advarer samtidig om, at den nordlige halvkugle bør forberede sig på en hård kamp mod influenzaen, der er blevet kendt som svineinfluenza.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvad der er fup og fakta. Holder det danske sundhedsvæsen den reelle risko “hemmelig” for os, eller er de andre steder bare hoppet med på hysterivognen?

På tirsdag tilbydes der vaccination til alle ansatte i min virksomhed. Ikke H1N1 men mod den sæsonbetonede influenza. Og det tager jeg imod som jeg plejer. Måske også i et lille håb om at gå usvækket gennem vinteren… hvis H1N1 nu skulle ramme i nærheden.

2 Comments

  • Deborah

    Ja jeg ved det ikke. Jeg er en af risikogrupperne, så jeg får den under alle omstændigheder, ligesom jeg forleden fik den almindelig som vanligt. Kan kun give dig ret i, at det er helt uigennemskueligt, hvad der er er af reel risiko. Jeg skal ihvertfald eliminerer, hvor jeg kan og derfor ingen tvivl her, jeg skal have.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *