Så skete det desværre… igen!

Go’morgen Danmark havde i dag besøg af de tre piger, der på en ridetur på uhyggelig vis fik deres ene hest skambidt af en Staffordshire Bullterrier.

I en faktaboks, der kørte under udsendelsen, blev det oplyst at der 1 gang hver 14. dag er en “kamphund” der angriber en anden hund/et andet dyr!

Det er vist snart på tide at få gjort noget ved de hunde eller rettere deres ejere. Nu er der sikker mange der udbryder: “Ja, forbyd de kamphunde“. Jeg har bare altid holdt på, at det ikke er hundene, der er noget galt med og at det ikke hjælper at forbyde specifikke racer. Det er vedkommende i den anden ende af snoren, der er problemet og de skal nok finde en hund der passer til deres formål – forbud eller ej.

Vi har længe forsøgt at forsvare vores hunde. Vi kender allesammen søde familiehunde af alle racer og kan fremhæve både den ene og den anden fantastiske egenskab hos de enkelte. Men det her kan bare ikke bliver ved – og ejerne er desværre nok uden for pædagogisk rækkevidde. Så det ér hundene, vi er nødt til at tage fat i og hundene – og dermed også alle ansvarlige hundeejere – der må bøde for de tåbelige og uansvarlige ejere, der findes derude! Jeg ved godt, jeg sikkert stikker hånden ned i en hvepserede – men jeg håber, der bliver gjort noget alvorligt ved det her problem fra regeringens side.

Jeg kunne nemlig forstå, at de arbejder på en løsning og jeg vil håbe, at de har nosser nok til at skære igennem dennegang. Enten ved at give politiet nogle langt bedre redskaber og ressourcer til at fjerne potentielt farlige hunde, indføre obligatorisk mentaltest, påbud om brug af mundkurv, når hundene færdes på offentlige steder eller hvad ved jeg…

… og jeg håber, det kommer til at gælde alle hunde – for der findes potentielt farlige hunde hos alle racer/blandinger – fra Fru Pedersens lille Dansk Svenske Gårdhund til Brians Amstaff..!

Og den rødhårede tager gerne mundtøj på – hvis det kommer dertil!

(- nu får jeg sikkert verbale tæsk… men så må det være sådan!)

12 Comments

 • Suzanne

  I det hele taget burde der indføres ‘hunde/dyrekørtkort’ – uanset hvilken race det er, så findes der dælme mange tobenede idioter i den anden ende af snoren. Og naturligvis findes der racer, der er mere disponerede for dit og dat, men jeg holder stadig på at opdragelse af både hund og ejer og forsvarlig og respektfuld omgang med dyr, kan gøre meget ved dyrets sind.

  Når det så er sagt, så synes jeg faktisk at det er godt, at der er mere fokus på problemet – bare det så ikke kommer dem til last, som rent faktisk godt kan finde ud af, at omgås deres dyr på en sund måde.

 • Mette

  Jeg vidste godt, at der lå en mulighed og at den ikke blev udnyttet – men at den lå hos kommunerne er nyt for mig.

  Men det forklarer jo en del ikke..?

 • stop

  Der er allerede idag muligheder i den gældende lovgivning for at sætte en stopper for kamphunde.

  Kommunerne kan indføre regler der totalt forbyder kamphunde, eller de kan sætte skrappe restriktioner for dem, som mundkurve, at de ikke må gå frit i haven etc. De kan også forbyde ejerne helt at holde hunde. Hvis de vil..

  Det er efter Bekendtgørelse om miljøregulering af visse aktiviteter under ikke-erhvervsmæssigt dyrehold at kommunen har disse beføjelser. Men det gælder kun i i by-zone, sommerhusområder eller i landzone der ved lokalplan er overført til boligformål.

  Hvis kommunerne indførte hunderegulativer med klare regler, så havde politiet også mulighed for at gribe ind. Eksempelvis som i Guldborgsund, hvor der luftes kamphunde lige op ad en børnehaves legeplads. I stedet hører vi gang på gang at politiet ikke kan gribe ind, fordi der ikke er sket en lovovertrædelse. Det kan ændres af kommunen. Det er der at den umiddelbare løsning er.

 • Tina Poulsen

  JEG forstår ganske enkelt ikke hvorfor en ejer ikke selv sætter sig ned, og finder ud af om de overhovedet er egnet til at have hund! Eller om hvilken race der passer dem bedst. Og hvis de VIL have en muskelhund, ikke lige sikrer sig at de forstår at passe/opdrage den, så man ikke tricker de forkerte instinkter.
  Jeg synes ikke at der er nogen racer der skal forbydes. Hvad der så tilgengæld skal til, ved jeg snart ikke.
  Men jeg tror bestemt ikke der er dårlige hunderacer… kun folk der ikke tackler hundens givne psyke korrekt!
  Jeg drømmer vildt om at kunne overtage en hund en dag 🙂 Men den skal passe til mig og min psyke…

 • Trine med hundene

  Jg har det præcis lige som dig, Mette og er også parat til at ifører mine vovser seletøj… Jeg tror bare ikke en dyt på at det minsker overfaldsprocenten.

  Jeg er ening med museumsinspektøren i indslaget. Forbud mod specifikke racer nytter ingenting. De skal nok få importeret dem alligevel under et andet navn.

  Lovforslagene skal gælde i den anden ende af snoren. Specialtilladelse til at eje muskelhunde burde være en selvfølge. Obligatorisk mentaltest ligeså og ikke minddst burde der være en aldersgrænse for hvornår folk må anskaffe sig ansvaret for en hund. Al avl og salg af tavleløse muskelhunde burde forbydes ved lov her og nu…

  Det er bare nogle af mine forslag til at komme problemet til livs. Det kan simpelthen ikke fortsætte som nu. Selv jeg går over på den anden side af fortorvet med mine store rødhårede når jeg møder “Brian” og hans potentiel psykotiske køter…

 • Mette

  Jeg ved ikke, hvad man skal gøre Deborah – men jeg tror godt, vi kan bliver enige om, at noget skal ske. De uheldige episoder falder jo negativt tilbage på alle hundeejere, så jeg har afgjort også en interesse i at der sker noget.

  Desværre tror jeg ikke, der er meget der bider på “klaphattene”… hunde skal være forsikret, registreret og mærket i Danmark, men hvor mange af de importer der kommer fra østlandene tror du, der er det? Ikke mange vel!

  Og selvom man indførte f.eks. kørekort til hund, så ville det desværre nok heller ikke være “klaphattene” med de omtalte importerede hunde, der kommer til at stå i kø for at erhverve sig et sådant!

 • Deborah

  Der vil ALTID være den slags mennesker derude. Og som du siger Mette ALLE hunderacer kan “piskes op til” at være kampehunde i større el. mindre grad. Det må være de klaphatte af mennesker, der ikke skulle have hund, der skal bøde, ikke den rødhårede og andre fredelige hunde/ejere. De må forbydes at have hund og kontrolleres. Det skal IKKE gå ud over alle os andre fredelige borgere, at vi skal kontrolleres i hoved o.s.v., det er jo snart ikke til at være til.

 • Mette

  Hvad er det du er uenig i Mygind? og hvad foreslår du der kan gøres? For det er et alvorligt problem og det falder tilbage på alle os med de store hunde – selvom vi er nok så ansvarlige!

 • Anita

  Du får absolut ingen verbale tæsk herfra, for jeg er fuldkommen enig med dig!

  Jeg tror på det de siger; har hunden først smagt blodrusen én gang, så vil den smage den igen før eller siden, så jeg er mere til aflivning af dyret, hvis først den har bidt umotiveret. Dén har jeg tilgengæld fået tæsk for, men kun fra hundeejere.

  Jeg stoler derudover aldrig nogensinde på hunde. Heller ikke lille Fifi, som aaaldrig har gjort en kat fortræd! Den har et sæt tænder, som kan gøre skade på mig (hvis ikke jeg når at sparke den væk) og selv den roligste hund kan få “mord i øjnene”.

  Mht. den sag du nævner, så håber jeg ved Gud, der falder både bøde til ejeren og aflivning til hunden, så folk (og især de børn som er i kvarteret) kan færdes trygt derude igen og så har du helt ret; der skal strammes op på reglerne, så politiet kan slå hårdere ned, hvis ikke menneskene forstår at håndtere deres hunde på rette vis.

  Godt indlæg! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *