Mænd der hader kvinder

Det er sjældent at opleve en helt fyldt biografsal. Men det var, hvad der var i aftes… premiereaftenen på “Mænd der hader kvinder”. Og den har så absolut fortjent hver solgt billet og hver en plads den har fået i medierne de sidste måneder. Filmen varer 2½ time… men det er ikke et minut for meget.

Når jeg har læst en bog, der senere filmatiseres synes jeg ofte, jeg er blevet skuffet. Men filmen her er et eksempel på, at det kan lade sig gøre at filmatisere en bestseller med et fantastisk resultat.

Michael Nyqvist er Kalle Blomkvist. Noomi Rapace er i allerhøjeste grad Lisbeth Salander.

Se den..!

7 Comments

 • Mette

  Det er jo en stor bog, med et stort persongalleri. Mange var savnet og alligevel er det efter min bedste overbevisning helt korrekt af Arden Oplev ikke at favne for bredt…

  Men du har ret: smagen er som bagen… delt på midten 😉

 • Alice M

  Nej nej nej nej nej… Jeg blev skuffet. Meget. Jeg mangler detaljerne. Syntes meget af persongalleriet er skåret væk og kun plottet ladt tilbage. Det er i og for sig også okay – for jeg blev jo underholdt. Savnede Erica – og Cecilia Vanger. Lisbeth var som “min” lisbeth, men syntes bestemt ikke at Mikael var korrekt.

  Men sådan er vi jo så forskellige – og tror helt klart jeg ville syntes bedre om filmen hvis jeg ikke havde læst bøgerne.

 • Mette

  Du har helt ret Gitte. Ikke én af de skuespillere der er valgt falder uden for min indre opfattelse. Ikke engang de personer, som kun optræder i ganske små roller: Plague, Dragan, Bjurman

  Det er vist ikke sidste gang vi har set noget til Niels Arden Oplev!

 • Gitte

  Mette, har også set den i aften og det er en fantastisk film. Så den med en der ikke har læst bogen, og det var begejstringen også stor. Synes at det er helt utrolig godt castet skuespillere og Noomi/Lisbeth går lige ind, sikken en præstation fra hendes side.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *