Pedigree Dogs Exposed

Med min store interesse udi hundeverdenen blev jeg ganske rystet over en tv-udsendelse, jeg tilfældigt faldt over på norsk tv. Den omhandlede de ganske alvorlige konsekvenser af årtiers indavl blandt engelske racehunde.

I England findes der (iflg. udsendelsen) ikke noget, der hedder avlsrestriktioner og formanden for den Engelske Kennel Klub kunne intet forkert se i, at avle på f.eks. far/datter eller bror/søster… jeg ved ikke, om I kan forestille jer, hvad det på sigt vil betyde for en race?

Et eksempel var en stor undersøgelse lavet på racen mops. Der findes ca. 10.000 mops i England, men genetisk kun 50 forskellige individer!!! Havde det været hos et dyr i naturen, man havde så lidt genetisk materiale, ville man betegne det som “stærkt udrydningstruet”.

På Cruft (berømt engelsk udstilling) i 2003 vandt et misfoster af en pekingeser, som efter turen rundt i ringen måtte ligge/sidde på en ispose ellers risikerede den at dø af overophedning pga. vejrtrækningsbesvær…

Læs mere her – eller se selv udsendelsen, hvor der er mange flere grumme eksempler – du kan se den her

4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *