Den svære journal

Jeg fik udleveret min journal fra Trombosecenter Aalborg hos min egen læge i dag – men man skal vist mindst have den lille latinprøve for umiddelbart at forstå den:

 • venstre underekstremitet
 • indlægges initialt
 • ultralydsverificeret dyb venetrombose og bilateral central lungeemboli CT-verificeret
 • faktor V Leiden, Lupus antikoagulans, beta-2-glycoprotein, I-antistof, Cardiolipin-antistof og fibrinogen
 • marginalt forhøjet homocystein

Jeg har googlet mit til det meste og fundet frem til at jeg er “ret” normal 😉 Ingen af de blodprøver der allerede er taget, viser noget unormalt og der er ingen familiær disposition. Jeg mangler stadig svar på 3 blodprøver og afhængigt af, hvad de viser, skal de evt. gentages efter jeg er taget ud af AK-behandling. Udover de 3 manglende svar er jeg så færdigudredt. Selvom man ikke kan give en entydigt begrundelse, er det alligevel rart at få udelukket en masse ting.

Min egen læge gav mig en 50-50 chance for at slippe for at skulle være i livsvarig Marevan behandling.  Fordi det har været meget omfattende/alvorligt, kunne jeg fornemme, at det nok var den livsvarige behandling, hun ville foretrække  – men det er noget, der bliver taget stilling til på hospitalet.

.

2 Comments

 • Tina Kronsell

  Tja, jeg kan ikke svare på det hele, men here goes:

  Venstre underekstremitet = venstre ben

  Indlægges initialt = Indlæggelses til at starte med…. (evt. noget om den behandling du har fået ved indlæggelsens start.)

  Ultralydsverificeret osv. osv = En ultralydsscanning viste at du havde en blodprop i en dybt liggende vene (blodåre der fører til hjertet), og en blodprop siddende i lungerne (bilateralt betyder vist nok på begge sider), blodproppen sidder central. Blodproppen er blevet bekræftet i at sidde der, ved hjælp af en CT-scanning.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *