This is England

Aftenen er brugt på denne film “This is England”

Det er længe siden jeg har set så god og barsk en film, og er man til den genre og engelske film kan den varmt anbefales.

Året er 1983. Den 12-årige enspænder Shaun har skoleferie og går og keder sig. Faren er død i Falklandskrigen, og i skolen vil ingen rigtig kendes ved ham. Men så møder han en gruppe skinheads, der tager ham under vingerne, først i maskottens rolle, siden som mere ligeværdigt medlem af outsider-gruppen. Undervejs falder lokkerne, for flokkens dresscode fordrer – ud over Dr. Martens-militærstøvler, opsmøgede cowboybukser og pilotjakker – glatte isser. Den rå, men hjertelige tone skifter leje undervejs, først på den følsomme måde, da en smuk punkerpige kaster mere end ét kærligt blik på den noget kortere Shaun, siden mere dystert, da den fremmedfjendske Combo lukkes ud af fængslet og begynder at rekruttere medlemmer til National Front.
 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *