Der knokles

Fra tidlig morgen til sen aften er der håndværkere af alle typer hos genboen – byens nye Rema1000.

Der er revet ned, bygget op, pudset og malet, lagt fiber ind, monteret reoler og kølediske og hvad har vi … de skal aflevere en færdig forretning i uge 9, så deadline begynder at nærme sig.

Det er de samme håndværkere dag efter dag. Tømmerfirmaet Struer A/S har to unge fyre på stedet. Den ene let genkendelig og han er mødt når jeg åbner persiennerne tidligt om morgenen og er stadig på job når jeg går i seng.

De fleste har arbejdsdage på 12 timer – det kan ikke være helt billigt for Rema1000 at ombygge og åbne så mange forretninger.

Jeg fornemmer byen glæder sig til åbningen og med den rigitge købmand og det rigtige personale har den også alle muligheder for at bliver en succes.

Vi har i dag valgmuligheden mellem Meny og 365. Meny har stort set alt, men er i den dyre ende. 365 er discount og det er deres udvalg også, hvis der overhovedet er noget på hylderne. Tidligere har byen vist sig at være for lille til 3 dagligvarebutikker, så det bliver spændende at se om det lykkes denne gang.

Ganske vist har vi mange turister i sommermånederne, men i Hals sogn bor der kun 3420 og det er dem er skal holde butikkerne kørende resten af året.

For sjov nørdede jeg lidt statistik på Hals sogn

2023 tal:
Fødte – 19
Døde – 66
Tilflyttede – 277
Fraflyttede – 296

Grafen viser aldersfordelingen pr. 1. januar 2024 i postnummer 9370

Vi skal vist have udvidet det lokale plejehjem inden for de næste 20 år 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *