Fyret tur/retur

Blandt mine foretrukne websider er DMI’s side med vandstande. Hovedsagelig den der gælder for Hals. Det kræver nemlig en vis lav vandstand før man kan komme ud på Nordmandshage – i Hals omtalt som Mallorca eller Skallerevlerne – i almindelige gummistøvler.

I dag ved 10.30 tiden var vandstanden forventet omkring -30 og det ved jeg af erfaring er tilstrækkeligt til at komme tørskoet på land på den anden side.

Ganske rigtigt.

Fyret ses som en lille prik langt ude. Der er ca 4 km at gå fra hvor vi går ned til stranden og ud til fyret. En skøn tur for alle sanser – i hvert fald for Bob som finder fornøjelse i døde måger og rådne fiskeskind.

Det kostede et bad da vi kom hjem. For os begge to. Resten af dagen stod den på sofa, film og en bette lur.

Nordmandshage er en barriereø, der sammen med Korsholm på sydsiden begrænser Limfjordens udløb i Kattegat ved Hals Barre. I perioden 1. april til 15. juli er der adgang forbudt på den sydligste af øerne af hensyn til ynglende kystfugle.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *