Jeg ønsker mig…

Jeg kunne have forsvoret, at jeg nogensinde ville ønske mig en Fransk Bulldog. Havde vel en forestilling om, at det var en lille, fed og doven hund, som ikke kunne gå 5 meter uden at falde om af iltmangel. Nå, måske ikke helt så slemt… overdrivelse fremmer som bekendt forståelsen.

Den fordom havde jeg så lige indtil jeg mødte charmøren Jack D. som er en fin, slank og særdeles adræt lille fyr.

Sidste tirsdag travede Poden og jeg en meget lang tur ved stranden og Jack udviste ingen tegn på træthed eller overanstrengelse. Han gør ikke, han kommer når man kalder (sådan da) og han er i det hele taget super nem at have med at gøre.

Jeg har været i kontakt med en DKK opdrætter nede ved Vejle, som vægter hundenes sundhed meget højt. Der avles udelukkende på hunde, der har helt frie luftveje, ikke har eksemer eller allergier og ikke har problemer med patella luxation (løse knæskaller). De planlægger hvalpe i foråret 2018 og så snart der åbnes for deres venteliste efter nytår tænker jeg, at jeg klar med en tilmelding.

Som jeg nævnte i går: det der med at være et hundemenneske uden hund… det fungerer jo ikke skide godt.

Jeg tror, at han skal hedde Bob D. eller Peter.

7 Comments

 • Helle Klitgaard

  Min nevø har en fransk bulldog, det har været et døje og penge ud af pungen i et væk. Den er opereret tre gange, for at forsøge at hæve gangen, så den kan få luft – den var ellers fin som lille, men pludselig begyndte den at få besvær, når den løb eller legede og så har den ellers pustet siden. Selv om den er opereret så mange gange, så er det ikke rigtig godt … jeg har så svært ved hunde, som er avlet til ikke at kunne få luft.

  • Mette

   Mange racehunde har problemer med sundheden og ofte skyldes det, at de er avlet udelukkende ud fra princippet om hurtigt profit eller med fokus på eksteriør og uden hensynstagen til hundens sundhed.

   Eller også er de hentet i østlandene, hvor man intet kender til hvalpens baggrund og så solgt på Den Blå Avis.

   Jeg tør godt købe en hvalp hos en seriøs opdrætter – selvom der selvfølgelig aldrig gives garantier når det er et levende dyr man køber.

    • Mette

     Det er et levende dyr man køber og derfor løber man en risiko.

     Vi fik 7 hvalpe i vores andet kuld. En af hvalpene blev desværre kun knap et år pga. epilepsi – en anden blev 10 år (hvilket er gammel for den race) så der gives ingen garantier uanset hvor godt et forarbejde man gør.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *